Ljubuški: Zašto su izbačeni braća Šimić, fra Lovro Šitović, Tin Ujević?

Veoma kritički protekla je javna rasprava o nacrtu odluke o nazivima i označavanju ulica, trgova i parkova i označavanju objekata brojevima na području općine Ljubuški.

Kratko uvodno slovo u raspravi iznijeli su Milena Jelavić, šefica općinskog Odjela stambeno-komunalnih poslova, Jerko Leventić, direktor tvrtke Geometrika iz Gruda koja je izradila projekt označavanja, te Tihomir Kvesić, predsjednik OV-a Ljubuški i predsjednik Povjerenstva za određivanje i promjene naziva ulica, trgova, parkova na području ljubuške općine.

U raspravi je Radoslav Dodig, kao bivši predsjednik Povjerenstva, rekao da je prijedlog loše jezično sastavljen i upitao zašto je novo povjerenstvo od 103 sadašnja naziva ulica promijenilo njih čak 56, ukinulo 36 i imenovalo novih 20.

Istaknuo je da su ukinuti sljedeći nazivi ulica: braće Šimić, fra Lovre Šitovića, fra Dominika Mandića, kralja Zvonimira, Maka Dizdara, Nikole Kordića, Tina Ujevića i nekih drugih velikana.

Govorili su i Rudo Boras, Katica Miličević, fra Žarko Ilić, Tihomir Bradvica Pero Majić.

Voditelj rasprave Ivan Herceg je podsjetio da javni uvid u nacrt odluke traje do 27. listopada, a građani mogu svoje pismene primjedbe i prijedloge dostaviti do 30. listopada.

VL

1 komentar

  1. Jerko Leventić??? Hahahaha

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.