Logistički centar u Posušju prima prve podstanare

Posušje iščekuje svečano otvorenje Logističkog centra – proizvodnog objekta koji je primjer da se u ekonomskom sivilu trudom može uspjeti. Ali – samo stvarajući bolje uvjete za poslovna ulaganja.

Izgradnja Logističkog centra je završena. Pet proizvodnih prostorija je spremno za prve podstanare – male poduzetnike koji će se useliti nakon raspisivanja natječaja.

“Početnici će moći koristiti objekt 2-3 godine po povoljnim uvjetima. Jedinica za lokalni razvoj će im pomoći u traženju sredstava, a cilj je da oni stanu na vlastite noge i isele se pa da uđu drugi tako da se stvara minimalni rast, da se potiče otvaranje novih poduzeća”, pojašnjava Mate Kovač, voditelj Jedinice za razvoj Općine Posušje.

A da bi budući korisnici stvarali minimalne troškove grijanja – vodilo se posebno računa o sistemu energetske efikasnosti, ističe projektant Damir Lončar.

Ovo je prva takva investicija u Posušju zahvaljujući suradnji s Federalnim ministarstvom obrta i poduzetništva i UNDP-om.

“Trudimo se i radimo na tome da stvorimo što bolje uvjete za ulagače, bilo to domaće ili strane. S tim ciljem smo radili i na poboljšanju infrastrukture u daljnjem uređenju poslovne zone Osrdak kao i Vlake, a u zadnje vrijeme intenzivnije na Osrdaku, kaže Branko Bago, načelnik Općine Posušje.

Projektom vrijednim oko 200 tisuća maraka mala općina stvara veće pretpostavke za lokalni razvoj.

3 komentara

  1. U nas u grudama ce bit jos bolje

    Like(1)Dislike(0)
  2. Tu treba dovest “uspjesne”male poduzenike

    Like(0)Dislike(0)
  3. Djje taj lkgiaticki centar

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.