Mamićima blokirani računi i u Hercegovini

Dok Zdravko Mamić i njegov sin Mario Mamić, kao i dvojica suokrivljenih istarskih poduzetnika u aferi izvlačenja više od 10 milijuna eura iz Dinama, u Remetincu čekaju konačnu odluku o tome hoće li uz jamstvo biti pušteni na slobodu, hrvatske vlasti nastavile su s blokadom njihove imovine.

U Hrvatskoj im je već prije blokirana imovina, mahom nekretnine vrijedne više desetaka milijuna kuna, a i u pretragama im je zaplijenjeno ukupno oko 600.000 eura.

Sada su istražitelji detektirali i u međuvremenu blokirali daljnju imovinu, bankovne račune Marija Mamića i s njim povezanih fizičkih i pravnih osoba u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o značajnim sredstvima, ukupno oko 10 milijuna kuna. Blokadu je, na prijedlog USKOK-a, putem međunarodne pravne pomoći ishodio zagrebački Županijski sud, prenose Sportske novosti.

Kako SN neslužbeno doznaje blokirana su tri bankovna računa, privatni račun Marija Mamića, poslovni račun njegove tvrtke Sport Servis MM iz Ljubuškog, kao i račun 32-godišnjeg Marka Kravića, odgovorne osobe u spomenutoj tvrtki.

Saznanja da se na spomenutim računima nalaze značajna sredstva, koja se povezuju sa sumnjivim transakcijama, stigla su od bosanskohercegovačke Financijsko-obavještajne jedinice. Oni su preko Ureda za sprječavanje pranja novca RH obavijestili hrvatske istražne organe da Mario Mamić na računu u jednoj poslovnoj banci u BiH ima nešto više od 300.000 eura, koje mu je uplatila njegova tamošnja tvrtka Sport Servis MM.

Ono što je nadležnima bilo sumnjivo je da je Mamićev Sport Servis primao uplate, među ostalim, i od off shore tvrtke Rasport Menagement AG iz Švicarske, jedne od off shore tvrtki preko kojih je, prema optužbama USKOK-a, izvlačen novac iz Dinama. Riječ je o tvrtki koja je navodno posredovala u transferima Eduarda da Silve u Arsenal i dovođenju Marija Mandžukića i, primjerice, njemačkog vratara Georga Kocha u Dinamo.

No, USKOK tvrdi da nikakvog posredovanja nije bilo, već da su ti transferi samo iskorišteni kao fiktivno pokriće za izvlačenje novca iz Dinama, prenose Sportske novosti.

2 komentara

  1. Nemozete ih blokirati kolikok Mamici imaju bank.racuna,i neka imaju kada su sposobni napraviti pare,mozete ih samo mrziti!

    Like(1)Dislike(2)
  2. Baš mi ga je žao…

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.