Marina Radoš: Mi bismo se voljeli, u čemu je problem gospodo?

Političarima u regiji koji ovih dana ponovo sve češće spominju rat, spisateljica Marina Radoš uputila je putem Facebooka poruku koja je dirnula mnoge te izazvala brojne reakcije.
Marina Radoš je mlada novinarka, pjesnikinja i spisateljica rođena u Tomislavgradu, a živi i radi u Splitu.

Njenu poruku političarima prenosimo u cijelosti:

‘Mi bismo se voljeli, ako nije problem gospodo? Još se nisu pronašle kosti na kojima još vise narukvice i još uvijek nisu istrunuli džemperi u masovnim grobnicama, a vi biste kopali nove.

Mi bismo se voljeli, ako nije problem gospodo? Znate, jedna mater u Bosni pod maramom plače već 21 godinu bez prestanka. I znate, jedan dječak još sanja kolonu prema nepoznatoj zemlji. Znate, jedna djevojka nije vodila ljubav već dvadeset pet godina. Ma vraga jedna. Stotine i stotine njih.

Mi bismo se voljeli, gospodo, dok žena u ulici do moje još uvijek ne vjeruje da njezinog sina nema. Mi bismo se voljeli dok ona i dan danas postavlja tanjur za njega na obiteljskom ručku i čeka ga za Božić, a vi bi ubili još jednog.

Mi bismo se napokon voljeli, ako to vama nije neki veliki problem? Nama se na ramenima umjesto pušaka nose neka sretna djeca. Nama se umjesto rovova spava u krevetima za dvoje i na jastucima od perja.

Nama se umjesto na sprovode ide na kazališne predstave, a umjesto plača nama se sluša ono što mi želimo slušati.

Mi bi se stvarno voljeli, mislim ako nije neki problem, gospodo, zar nismo dovoljno platili nedužni za sve što su nam napravili slični vama i oni koje ste uspjeli zavesti?

Mi bismo se stvarno voljeli, kod mene na moru i kod njega na salašu. kod nje u istočnom Mostaru i kod njega u zapadnom. Mi bismo se stvarno voljeli, zašto vam je to toliki problem gospodo?

7 komentara

 1. Svaka ti čast Marina.

  Like(5)Dislike(0)
 2. Bravo! Daj Boze mira ovim ljudima!

  Like(5)Dislike(1)
 3. za autora clanka sve pohvale,medjutim nema bravo(za komentar iznad)Ovo nije utakmica pred televizorom,ovdje se moramo ukljucit mudro.Izbori su,sta kaze Ljubo Grizelj,kakav je stav njegove stranke po ovom pitanju.Valjda to kazu na skupovima ili pricaju o krpljacini asfalta.(za iznad,nista osobno)

  Like(0)Dislike(1)
 4. Ako se nemozemo voljeti,mi bi pucali gospodo. Marina,ja nedam svoju hercegovinu nikome,i ako mi je oce neko uzeti,mi bi je branili,sigur ne voljenjem. Ti si novinarka pa ti klize rijeci. Napsii nekada. Mi bi smo se voljli bez obzira na islamizaciju takticku,cijele europe i sire

  Like(0)Dislike(2)
 5. Problem je samo sto je nekom uvijek malo,zna se kroz povjest ko je napadao.Lako je predpostaviti da bi opet probali.Mi smo krivi sto smo zivi oduvjek i sto smo tu gdje jesmo.Poskok nije kriv sto ujeda jer on ne proganja plijen vec se brani,kad si nagazio zna se branit!

  Like(1)Dislike(0)
 6. Ti se jedna ekstremna budaletina, koja dobro prolazi i snalazi se u ratnim uvjetima. Idi pa ratuj tamo negdje daleko, a nas pusti da živimo u miru, pa makar se silno i ne volili. Marina, hvala ti za ovakvu poruku.

  Like(5)Dislike(0)
 7. Nije nista ekstremno napisano. A tebi ako fali godina i utakmica u nogama,ja ti nisam kriv. U tekstu postoji braniti a ne napadati. Nebitno. Radi mene ti hajde negdje dalje pa dokazuj svoje voljenje.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.