Marinka Zadru čeka milijun boca “Pipija”

“Dalmacijavino” je krenulo sa zadnjom proizvodnjom “Pipija”, jer će taj posao na Stinicama uskoro preuzeti likvidna tvrtka Marinka Zadre, kupca cjelokupne imovine tvrtke u stečaju.

Popularni sok punit će se u milijun staklenih boca novog dizajna. Novog vlasnika će tako dočekati pune police trgovina i prepuno skladište. Spremno će dočekati toplije dane koje u “Dalmacijavinu” s radošću očekuju jer im donose dvostruko veću prodaju.

– Bocu smo promijenili na prijedlog kupaca. Slijedi test kako će je prihvatiti tržište, ali i novi vlasnik tvornice i brendova – kazala nam je Lada Terzić, direktorica proizvodnje.

Naša sugovornica naglasila je da će novi vlasnik uložiti u strojeve na Stinicama.

– Najveći problem je što “Dalmacijavino” nije ulagalo u bezalkoholna pića, pa se “Pipi” puni na liniji staroj 40 godina – istaknula je direktorica Terzić i objasnila da u Grudama u BiH odavno proizvode “Pipi” i pune ga u plastične boce jer u Splitu nikada nisu imali takvu liniju.

Jeftinija ‘plastika’ iz BiH

– Sigurno je da će novi vlasnik odlučiti gdje će proizvoditi “Pipi” u staklenoj boci. No, svi ekonomski pokazatelji upućuju na to da proizvodnju za splitsko tržište, gdje se najviše prodaje, i za područje naše županije treba zadržati u bližoj okolici da bi bila isplativa.

Proizvodnja soka i njegovo punjenje u staklene boce u Grudama bili bi rentabilni radi širenja tržišta na BiH – naglasila je Terzić, a činjenicu da se “Pipi” već proizvodi u Hercegovini objašnjava da je transport plastičnih boca do našega grada jeftiniji nego što bi bio onih staklenih.

Direktorica proizvodnje dodala je da tvrtka u stečaju nije mogla mnogo ulagati osim u nužno uređenje vinograda. No, postoje procjene da bi “Dalmacijavino” kao likvidna tvrtka, zahvaljujući novom vlasniku, iz europskih fondova moglo dobiti 100 milijuna kuna za poljoprivredu, proizvodnju i turizam.

Terzić je podsjetila kako su strojevi na Stinicama bili zaustavljeni tri godine prije otvaranja stečaja, a da je dolaskom stečajnog upravitelja Perice Mitrovića u ljeto 2012. pokrenuta proizvodnja svih pića, te da su oživljeni prodaja i brendovi. Nila Peroš, voditeljica prodaje, dodala je da su se u stečaju uspjeli probiti izvan naše županije, te da novi vlasnik planira proširiti tržište.

(Slobodna Dalmacija)

4 komentara

 1. bože mili budaletine naručio milijun boca i to mali pa u grudskoj općini nitko ne pije pivo ako nije minimu 0,5 l a još bolje ono od 2 l

  Like(3)Dislike(2)
 2. debilu pipi nije pivo, a ko pije pivo iz plasticne boce? samo krkani

  Like(1)Dislike(1)
 3. Bravo Marinko morat cemo jedu na velii pisak vdimo se na ljeto

  Like(0)Dislike(1)
 4. možete vas dvojica direkt piti pipi sa moje donje pipe

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.