Marinko Zadro napokon preuzeo Dalmacijavino, Pipi će puniti u Grudama

Konačno je stigao i taj dan. Marinko Zadro, vlasnik tvrtke Oštrc, preuzeo je Dalmacijavino. Danas se u pogonu na Stinicama izvršila primopredaja. Marinko Zadro stigao je sa svojim unukom Lukom Deil – Zadrom, direktorom Oštrca. Tvrtku je predao stečajni upravitelj Perica Mitrović, a svečanosti su nazočili i sindikalisti Ozren Matijašević i Šime Orešković.

Zadovoljni su raspletom stečajnog postupka, no Matijašević je istaknuo kako bi se za potpuno zadovoljstvo država trebala odreći svojih potraživanja, a zauzvrat će Dalmacijavino odustati od spora za zgradu u gradskoj luci. Matijašević smatra da je to nužno jer u protivnom radnici neće dobiti ni kune od 70 milijuna kuna, za koliko je Zadro kupio Dalmacijavino.

Stečajni upravitelj Mitrović zahvalio se i medijima koji su pratili stečaj. Podsjetio je kako je stečaj otvoren u svibnju 2012. godine te kako je pokrenuo proizvodnju koje nije bilo dvije godine. Vratili su se na tržište, sačuvali radna mjesta.

“Mora se uvesti reda”

Zadro je kazao kako će proizvodnju Pipija vratiti u Split čim se za to ispune uvjeti. Do tada će se puniti u Hercegovini. Smatra da treba uložiti u modernizaciju i automatizaciju pogona.

– Cijeli život sam proveo u tvornicama sa željom da napravimo bolje uvjete. I kada smo donijeli odluku da kupimo Dalmacijavino, opet su bile komplikacije. Vjerojatno se cijena htjela spustiti na nulu pa da to netko pokupi. Kada smo sve izanalizirali pala je odluka da proizvodnja bude u Drnišu. Izgradili bi modernu vinariju kapaciteta tri milijuna litara. U Italiji smo pogledali sedam tvornica. Tamo svi rastu 30, 40 posto, ovdje je sve propalo. Ako se ne uvede reda, neće biti dobro. Normalni proizvođači nemaju šanse – kazao je Zadro.

Vidio je kako se vani čak do 30 posto vina prodaje odmah uz vinarija te drži da Drniš u tom smislu ima odlične pretpostavke s obzirom da se nalazi na turističkoj ruti od Krke. Naglasio je potrebu visoke produktivnosti i automatizacije. 

Dalmacijanews.hr

14 komentara

 1. Htjeli priznati ili ne,Grude su malo mjesto ali perspektivno…Grafotisak,Violeta,Antonio trade,Delux,a sad ce krenuti i proizvodnja Pipija,koliko god,ali znaci par novih radnih mjesta…Okolni gradovi ni blizu nemaju takve firme i toliko uposlenih..I bez obzira koliko netko pricao lose o navedenim poslodavcima,cinjenica je da hrane mnoga usta..Naravno,place mogu biti uvijek bolje,ali prilika za uposlenje je bar pruzena…

  Like(22)Dislike(3)
 2. Svaka čast. Evo još radnih mjesta.

  Like(5)Dislike(1)
 3. Svaka čast. Svako radno mjesto je veliko i dobrodošlo….

  Like(3)Dislike(0)
 4. Evo nam još jedog robovlasnika..stari Zadro zadrti

  Opet ovde ugašen jedini istinit komentar kojeg nisam ja prvo napisao ali ću ga ponoviti:

  “..kako neće Zadro pribaciti proizvodnju u grude ako more samo na radnicima tako zaraditi sebi i firmi 1.000.000,- Maraka glede minimalne plaće od 500-800 maraka prema trostruko većoj od ca 1500 maraka u hrvatskoj !”

  Dobro vam jutro.

  Like(5)Dislike(2)
 5. Samo ako budemo imali misljenje o Pipiju kao sto smo imali o Primi kuku nama i nasoj dici poz iz dijaspore ?!?!!!!!

  Like(6)Dislike(1)
 6. Svaka čast na akviziciji, sve najbolje želim, ali ajmo realno sad – tko još pije Pipi?

  Like(1)Dislike(3)
 7. Nadam se samo da neće smrditi kao kada je držao pivovare, nismo mogli držati otvorene prozore ljeti. Sve pohvale za gospodina samo neka to uredi kako bi trebao u Hrvatskoj , odnosno po evropskim standardima da ne bi trebali iseljavati.

  Like(1)Dislike(0)
 8. Čestitke.?mnogo Vam uspjeha želim.

  Like(1)Dislike(0)
 9. nikad se nece punit u Grudama uMostaru ga i sada pune priče za malu djecu

  Like(0)Dislike(0)
 10. Ko ce znat ako brko nezna!

  Like(0)Dislike(0)
 11. predizborni trik i ništa više

  Like(0)Dislike(0)
 12. brko bi znao da se piva puni pipi nista

  Like(1)Dislike(0)
 13. Brko je zmaj bogami budite sigurni

  Like(1)Dislike(0)
 14. brko je veci od zmaja kad je resica mokra

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.