Mario Karamatić: Obnovit ćemo Herceg-Bosnu

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić tvrdi da će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade, ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio da će HNS podržati zaključke HDZ-a BiH da do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru budu upućeni prijedlozi za izmjenu zakona koji će omogućiti Hrvatima da sami biraju svog člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku, te da u slučaju bošnjačkog odbijanja slijedi potpuna blokada BiH.

”Neće nama (Bakir Izetbegović određivati što smijemo, a što ne smijemo uraditi da bismo osigurali ravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH”, rekao je Karamatić za “Euroblic”.

On je poručio da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije, koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

To bi značilo da, kako je rekao, ”Washingtonski i Daytonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju Herceg-Bosne”, prenosi Srna

7 komentara

 1. Mlataras praznu slamu moj Karamaticu. Zar Hrvatskom narodu vise nije dosta praznih obecanja

  Like(0)Dislike(3)
 2. Lipo pricaju,lipo ih slusat ali lazu

  Like(0)Dislike(3)
 3. Nikad moj Karamaticu…

  Like(0)Dislike(2)
 4. Ako to budne nekad palin mercedes isti dan kupin ženu i dičicu kupin perje sa dojčebank i eto me dolikarce zauvik zbogon Minkenu a tebi Merjane stan di zaželiš u ercegbosni.za dom spremni poc kuci nalito.

  Like(0)Dislike(2)
 5. Samo nek se vrati herceg bosna i cvjetat ce ruze onad ce nam bi lipo bitcemo bogatij od rusa

  Like(1)Dislike(0)
 6. Karamatiću, znaš i sam da od toga nema ništa niti misliš da je to moguće. Pališ narod i pokušavaš od sebe praviti lidera, ali ti to nisi i ne možeš biti.

  Like(0)Dislike(2)
 7. Za konja po imenu “jesi konj”
  Neka tebe gore, konji nam ne trebaju. Mnogo nam je lakše upravljati traktorima i motokultivatorima u svojoj domovini na svojoj zemlji nego sa kojekakvim mukama.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.