Martinović: Herceg Bosna i HVO su obranili Heleza, a on je hrvatske branitelje terorizirao

Nakon što je Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a BiH i bivši federalni ministar za pitanja branitelja kazao kako informacije da će HNS tražiti uspostavu dvije komponentne unutar spomenutog Ministarstva predstavljaju “pokušaj oživljavanja zločinačke tvorevine Herceg-Bosne” reakcije predstavnika Hrvatskog narodnog sabora jasno ukazuju na to kako Ministarstvo branitelja mora skrbiti za obje komponentne branitelja, a ne da danas imamo situaciju u kojoj u sjedištu postoji jedan ili dva pripadnika HVO-a, dok 90 posto zajedničkih sredstava ide u korist armijske komponentne, javlja Hrvatski Medijski servis.

Jedini način

Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg – Bosne u potpunosti podržava borbu za ustroj dvije komponente unutar Ministarstva te u razgovoru za Hrvatski Medijski Servis kaže kako je sektor za HVO zapravo jedini način da se u sadašnjoj situaciji zaštite hrvatski branitelji, odnosno da se za njihova prava radi na najbolji mogući način.

Komentirajući Helezove prozivke, Martinović je naglasio kako je riječ o klasičnim reakcijama koje govore o nikada zaboravljenim jugoslavenskim idejama te je podsjetio kako su upravo Herceg-Bosna i HVO i obranili Heleza i ostale. Također, dodaje kako Hrvati u Federaciju BiH unijeli Herceg-Bosnu i HVO i to se mora vidjeti na primjeru Ministarstva branitelja u kojem je nužno ustrojiti sektor koji će skrbiti za pripadnike HVO. Martinović je posebno naglasio i kako je to način da se hrvatski branitelji zaštite od terora kojeg je provodilo Helezovo ministarstvo, odnosno platforma, dodavši i kako je očito da se presude Ustavnog suda u tom kontekstu ne provode čime postaje jasno zbog čega mora postojati sektor za HVO.

90 posto sredstava se iskorištava

Predsjednik Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a Slavko Marin kazao je za Hrvatski Medijski Servis kako je prijedlog HNS-a logičan i pravedan, podsjetivši kako na razini države u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama postoje tri komponentne i sve funkcionira veoma dobro.

Naime, u Ministarstvu obrane trokomponentnost se manifestira personalno i organizaciji te postoje dva zamjenika ministra koji dolaze iz druga dva naroda, dok u OS-u imamo isti primjer u generalskoj strukturu. Tako načelnik Glavnog stožera ima dva zamjenika, baš kao i u operativnom zapovjedništvu gdje zapovjednik ima dva zamjenika. Onda se postavlja pitanje zašto se ne dopušta na federalnoj razini, odnosno u Ministarstvu za pitanje branitelja napraviti dvokomponentni ustroj, kaže Marin za HMS. On smatra kako ovi argumenti pokazuju da dvije komponentne nisu upitne, ali je pitanje zapravo želi li se i dalje da netko iskorištava 90 posto zajedničkih sredstava te da u sjedištu Ministarstvu imamo tek dva uposlenika koji su pripadnici HVO-a.

2 komentara

 1. Tko je bio punoljetan 1992. zna da su hrvati ratovali protiv srba i hrvata ! 1992. i 1993. ratovali su i protiv muslimana , koje su uz put i naoruzavali . 1994. i 1995. , hrvati su ratovali i protiv srba i protiv muslimana , a srbima isporucivali naftu preko Gruda ! Je li lazem ? Cijelo vrijeme se vodio rat izmedju srba i muslimana !!! I dajte mi logicno objasnjenje TKO JE OVDJE BRANITELJ ???
  Jedan ZUKO HELEZ odredjuje braniteljsku mirovinu , skrb… jednom hrvatu !!??? Pa vi ste ovce koje se daju sisati jos barem 20 godina !!!
  Zasto jednom srbinu Zuko ne odredi mirovinu ???? Zato jer srbi imaju ljude koji vode racuna o svom narodu !!!
  BTW , ako je tocna informacija da Coviceva vila vrijedi 5.000.000 KM , da li on ima pokrice za taj novac ???

  Like(0)Dislike(0)
 2. Takodjer , da li taj Covic moze objasniti iz kojeg fonda se placaju racuni u Laktasima u ugostiteljskom objektu u kojem se on sastaje s Dodigom ili njegovim bratom a gdje jedan Chiwas kosta 20,00 KM , a rucak za 4 osobe 600 KM . NEMA TJEDNA da Covic nije gost !!!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.