Matica hrvatska Bugojno u prijateljskom druženju s Maticom hrvatskom Grude

U subotu, 11. 4. 2015. godine, dva ogranka Matice hrvatske iz Bosne i Hercegovine započeli su suradnju kulturnim programom i prijateljskim druženjem u hercegovačkim mjestu Gorica u općini Grude.

Mladi članovi OMH Bugojno sudjelovali su u manifestaciji ,,Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama” likovnim ostvarenjima, glazbom i poezijom. Predstavljena je poezija bugojanskog pjesnika Zdenka Antunovića recitalima njegovih pjesama ,,Domovina”, ,,Vjetar”, ,,Molitva” i ,,Kruna od Drače” uz glazbenu podlogu na gitari mo. Ivice Svetinovića.

Posjetitelji su imali prigodu pogledati radove akademskog kipara i predsjednika OMH Bugojno Antonia Džolana i samoukog umjetnika Dejana Borosa o kojima je govorio prof. Jozo Marić, član OMH Grude s višegodišnjim radnim stažom u Bugojnu. Izložbu, koja je prije četiri godine gostovala u gotovo svim gradovima Središnje Bosne, otvorio je Mladen Begić, ministar Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Vladi Županije zapadnohercegovačke.

Predsjednik OMH Grude Mario Bušić izrazio je veliko zadovoljstvo što je došlo do zajedničkog susreta dvaju ogranaka. Naglasio je kako je ovo tek početak suradnje između ova dva grada, te predstavlja potporu OMH u Bugojnu da ustraju u svome i do sada vrlo zapaženom radu. Zahvalivši na pozivu, zadovoljstvo je izrazio i predsjednik OMH Bugojno te domaćine upoznao s dosadašnjim radom najmlađeg ogranka Matice hrvatske u Bosni i Hercegovini, kao i planovima za budućnost. Govoreći o povijesti Bugojna istakao je kako je Matica hrvatska u ovom gradu postojala još u 19. st., a njezin je rad nastavljen Obnoviteljskom skupštinom u rujnu 2013. godine.

Program je krasno vodila profesorica i pjesnikinja Mirjana Mima Vlašić iz Sovića.

Večer je obogaćena nastupima muške izvorne skupine ,,Kalin” Bugojno, a nakon službenog programa druženje je nastavljeno uz pjesmu i razgovor u Fratarskom podrumu stare kapele u Gorici.                                         20150410_215240

                                                        unnamed (1)

                                                         matica hrvatska

1 komentar

  1. Bugojanci su stvarno dobro pjevali,
    a i sve ostalo je bilo lijepo!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.