Matica hrvatska Grude pokrenula projekt vezan uz mlade pjesnike

Matica hrvatska Grude, kao glavni organizator, i Radio postaja Grude, kao glavni suorganizator, pokrenuli su emisiju “Poetski memento”. Time su najvažnije kulturne i medijske institucije općine Grude stale na raspolaganje mladima koji žele predstaviti svoju poeziju i svoje tekstove. U Matici hrvatskoj su posebno ponosni na činjenicu da se mladi odriču slobodnog vremena kako bi izgrađivali sebe na kulturnom planu i širili lijepu riječ.

Do sada se 6 učenika uključilo u emisiju “Poetski memento”, ali i sate poezije koje Matica hrvatska vrijedno provodi s učenicima. To su Mirjana Ereš, Andrea Macan, Martina Tomić, Stipe Iličić, Marko Bošnjak i Nikola Ćorluka. Slogan Poetskog mementa je “Ne štedimo lijepe riječi, ništa ne koštaju, a život čine ljepšim”.

Emisija s pjesnicima emitira se u jutarnjim satima ponedjeljkom, a repriza poslijepodne. Svi mladi pjesnici učlanili su se u ogranak MH. Matica hrvatska u Grudama je ove godine proslavila 10. rođendan. Ogranak je u 10 godina bio nakladnik ili sunakladnik 34 različita književna uratka i 9 svojih godišnjaka “Susreti” s više od 2500 stranica teksta. Izišli su i deseci kataloga, pozivnica i prospekata. Uz to, održali su 100-ak likovnih izložbi, promocija knjiga, koncerata, predstava i brojnih drugih manifestacija. Aktualni projekt vezan uz mlade novi je uspjeh jednog od najaktivnijih Matičinih ogranaka uopće. 

VL

2 komentara

  1. Grude pišu, a i čitaju

    Volim pročiatti lijepe vijesti, odmah mi razvesele dan. Zato je dobro da je emisiju ponedjelkom ujutro i vjerovatno će mnogima biti ljepši dan i cijeli tjedan. Grude su oduvijek imale kvalitetnen pisce i pjesnike, neki su postali poznati diljem svijeta, neki su ostali nepoznati, što ne znači da su manje vrijedni kvalitetni. Bravo za MATICU i bravo za cure i momke.

    Like(1)Dislike(0)
  2. Vaš radio Grude i vaša Matica hrvatska su doista nešto posebno i stalno izazivaju novu zavist i ljubomoru. Uvijek iznenade nečim lijepim i pozitivnim. Naravno da ih pratim kolko stignem. Daj osnujte podružnice i po drugim učmalim mjestima Hercegovine. E pa naši profesori i kulturnjaci planduju a kad ima pravih ljudi i zdravih ideja, s malim sredstvima i život postane ljepši i ugodniji. Svaka čast!

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.