Mercedes-Benz E-Class automobil godine u Bosni i Hercegovini

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan osamnaesti ‘Izbor automobila godine’ u Bosni i Hercegovini. Svečana ceremonija proglašenja najboljih organizirana je u Domu mladih – Skenderija gdje su, osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za auto scenu.

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponio Neven Novak (OPEL).

Najbolja internet stranica sa domaćom „.ba“ domenom je www.volvocentar.ba

Specijalna nagrada za doprinos u očuvanju životne sredine pripala je tvrtci Guma M iz Mostara, a za projekt godine proglašen je projekt Položivozački.ba – Auto škole Life Line iz Sarajeva.

Najbolji vozač u Bosni i Hercegovini u 2016. godini je Salih Ljubijankić iz Cazina.

Za najbolju prometnu patrolu u proglašeni su Edin Husenefendić i Siniša Biočanin iz Jedinice prometne policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Nagradu za doprinos u sigurnosti prometa dobila je Agencija za sigurnost prometa Republike Srpske.

Titulu najbolje u kategoriji proizvodnja, osvojila je tvrtka Tehnosint iz Laktaša. U kategoriji autooprema najbolja je firma Automerc Škoro iz Kiseljaka.

U kategoriji Menadžer godine – vozila, titulu najboljeg ponio je Robert Lendić (Ford), dok je diler godine Robert Grubišić (MRM – Ljubuški).

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Ćamil Isaković iz tvrtke Cosmos Commerce iz Tuzle.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Isuzu F14, dok je za najbolji autobus proglašen Isuzu Visigo. Među dostavnim vozilima, najviše glasova žirija osvojio je Ford Transit, najbolje Pick Up vozilo je Mitsubishi L200, a najbolje terensko vozilo je Peugeot 3008.

Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među devet nominiranih vozila.

Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponio je Mercedes-Benz E-Class (301 bod), a slijede Volvo S90/V90 (300), Mazda 3 (295), Renault Megane (246), Mitsubishi Space Star (183), Suzuki Baleno (151), Ford KaPlus (111), FIAT Tipo (103), i Lada Granta (84).

1 komentar

  1. Mercedes E klase auto BiH. Haha je komu je golf duja zakon

    Like(1)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.