Mijo Jelić: Hrvatski predstavnici u BiH ne čine dovoljno, neki postupci šokiraju

Zlatan Mijo Jelić u emisiji “Moja Hrvatska”, prikazanoj u utorak 7. studenoga 2017. godine na Laudato TV, govorio je o tribinama koje se održavaju diljem Hrvatske, a u vezi odnosa i optužnica prema HVO-u, nazivajući ih kolektivnim optužnicama kojima se sudi hrvatskom narodu i političkom vodstvu te da teza o Hrvatskoj kao agresoru na BiH nema dokaza i da se radi o apsolutnoj laži. No, on je kritizirao i poteze hrvatskih političara u BiH, piše Republikainfo.com.

Na pitanje urednice i voditeljice Nade Prkačin koliko se vodi briga o ovim pitanjima od strane hrvatskih političara u BiH i jesu li oni negdje pogriješili, Jelić je kazao:

“Nakon smrti predsjednika Tuđmana, skoro 20 godina se ovi problemi uopće nisu tretirali kako bi trebali. Što se tiče sadašnjih političkih predstavnika hrvatskoga naroda u BiH, sve optužnice i procese koji su pokrenuti protiv hrvatskih branitelja jako slabo prate.

Nema sustavnoga i organiziranoga otpora prema ovim montiranim političkim optužnicama. Mislim da aktualnim hrvatskim političkim predstavnicima ove optužnice nisu u prvom planu i ne posvećuju im dovoljno brige i ne ponašaju se odgovorno prema ovim problemima. Mi branitelji smo čak i šokirani kada su naši legalni i legitimni predstavnici 19. srpnja ove godine u Domu naroda dali pozitivno mišljenje na Izvješće o radu Tužiteljstva u 2016. godini.

Istom Tužiteljstvu koje je podiglo na desetke optužnica protiv hrvatskih branitelja, u kojima se hrvatski narod i Herceg-Bosna proglašavaju zločinačkom organizacijom, a Republika Hrvatska agresorom na BiH. To je bilo i vrijeme kada su podignute optužnice protiv hrvatskih branitelja u Bosanskoj posavini, jedinoj općini u Bosanskoj posavini koja se obranila od velikosrpskoga agresora“, rekao je hrvatski general Mijo Jelić.

Video njegova gostovanja u navedenoj emisiji pogledajte u prilogu:

8 komentara

 1. Gen,Jeliću 2002god.ukidanje tzv.skrbi pripadnicima HVO i blokadi granica da bi upozorili vas generale i političare da povedete brigu za ljude preko kojih ste dobili činove i pozicije.Vasša potpora je izostala i vas osobno i ostalih jebivitara.Sada 15 godina poslije vi govorite da bi trebali voditi računa o braniteljima.Vama je bilo dobro sve do optužnice i onda ste se probudili.SRAMITE SE GENERALE.

  Like(4)Dislike(4)
 2. Generale,koliko stanova i poslovnih prostora skupa s “generalom” Soptom imaš samo po Zagrebu fujjjj marvo profiterska

  Like(9)Dislike(3)
 3. Ajfe Mijo kuci ženi i dici okani se gluposti trnjani te stoje nesmi ti niko ništa.

  Like(0)Dislike(4)
 4. Svi koji su borili se za penzije i imanje nebi trebali imat pravo glasa nizasto ,preplaceni su za svoju korist

  Like(0)Dislike(4)
 5. Zar biti general nije odgovornost za one koji su te doveli da to budes il se generalom radas.
  Slazem se u potpunosti sa prvim komentarom.Gospodo generali deset godina blati se sve sto je sveto u svakoj zemji a vi sutite.
  Objavite koliko vas ima mirovine kao rvi a nema rvi.
  Vi ste bili dostatni sami sebi a danas kad ste vi dosli na red svi bi trebali skakati. Pravi zapovjednik uvjek bi trebao biti uz svog vojnika zapitajte se jeste li vi takvi.
  Napravili ste sve kako niko nemoze kvama doc one s kojima ste dosli do cina udaljili ste od sebe da vas nebi kritizirali kako se ponasata a danas bi ih opet da budu s vama.
  Gosp. generale mi i da ocemo nemozemo biti s vama jer onda bi pobrisali svu nebrigu koju ste vi radili zadnji dvadeset god.
  Prestanite prebacivati Covicu isti ste i vi bili u proteklom razdoblju.
  Svaku vam sricu zelim al bez mene.
  Ps. Probajte u ime nacionalnog interesa to je uvjek palilo

  Like(2)Dislike(2)
 6. Pojma vi nemate što pričate.Zbog ovakvog razmišljanja i imate Kurban u Širokom.Svako stado treba imati vođu,pa tako i vojska generala.Da ste bili sposobniji možda biste i vi bili.Mijo Jelić je najmalđi Tuđmanov general,sposoban i častan čovjek te domoljub.Blatiti njegovo ime je pljunuti sebi u lice.ISTINA je da Hrvati nemaju tijelo koje je istraživalo,istražuje i bavi se sankcioniranjem najtežih oblika ratnih zločina nad Hrvatima.Ovo što danas gledamo u BiH je etničko čišćenje bez ispaljenog metka.Posljedice će biti strašne i pogubne za Hrvate.VIDJE HRVAT TISUĆE ČUDA AL NE NAĐE ŠTRIKA ZA TOLIKO JUDA. SRAMITE SE

  Like(0)Dislike(0)
 7. Za Herceg Bosnu
  Ti si jedan od generala il si nihov ulizica gosp biti general je CAST al i OBVEZA svi oni bi cast al bez obveze.
  Ako nisi zaboravio davno je to bilo Mija u ratu smo imali tisuce
  Sto se tice tjela Hrvati su stalno bili izdavani od svojih zapovjednika a najvise poslje ovog rata neka generali kazu sta su napravili za vojnike.
  Usvojili su zap mirovine a vojsci nista di to ima a ti mi pises o nekom tjelu.
  Blatilo se sve sto je sveto oni sute.
  Nego oni imaju srecu sto ih narod nije kamenova.
  A mislim da je Napoleon rekao mislec na Hrvate dajte mi tisucu takvi vonnika osvojicu svijet.
  Zalosno stvorili smo drzavu al nismo znali uptavljat

  Like(0)Dislike(0)
 8. Gosp nemogu se vise sramit vec se sramim sto sam bio vojnik i imao takve generale

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.