Milan Alpeza i Ivan Marijanović iz Gruda nastupili na trinaestom treking – Velebit ultra 2015.

Dana 20.06. u subotu, održan je trinaesti  treking –Velebit ultra-2015. To je međunarodna trek utrka koja  je dio  Prvenstva  Hrvatske, a  u odnosu na druge se dvostruko boduje zbog težine i visine uspona. Pored najduže dionice od 69 km, startalo se i na dionicama od 27,5 i 14 km. Najteža i najvrjednija, a za nas i najvažnija je bila ona najduža tzv – ultra jer su na njoj nastupili i naši: Milan Alpeza i Ivan Marijanović. 

Savladali su pored navedene dužine i uspona (penjanja) preko 5 000 m što je ravno trostrukom usponu na Sv. Juru – Biokovo sa nivoa mora (1 769 mnm) za oko 17 h mukotrpnog hoda i znojenja. Oko osamdeset ih je startalo u ultra disciplini, a u ostale dvije oko tri stotine natjecatelja.  Najtežu je uspješno završilo njih tek oko 35.

Što znači popeti samo jedan vrh ne može se dočarati riječima, već se može spoznati, osjetiti i doživjeti samo kada se to uradi. Koliko ljepote u  boji neba, u  šarenilu biljnih i životinjskih vrsta, u krajoliku, kamenu i gori, plavetnilu mora, negdje dolje duboko i daleko – pa i u znoju  što ničim ne podsjeća na muku – već zaista zadovoljstvo. Što reći za ovo  nego- SVAKA ČAST MOMCI !!!!

Koliki trud i koliko odricanja treba  za ovako nešto najbolje zna naš stari znanac Stipe- Ćipa Leko, koji nam je :
-Od srca čestitke za ovaj rijedak pothvat. Zaista mi je drago kao   sam i sam popeo ovih desetak najviših vrhova našeg Velebita.  I mi sada sa malo većim pravom i zadovoljstvom možemo zapjevati Vili Velebita, a naročito ova dva naša junaka – BRAVO !!!

Možda i bolje od svakog teksta govore ove prekrasne fotografije, od kojih su dio snimili upravo naši MILAN i IVAN !!!

image

image

Boboska.com

6 komentara

 1. bravo momci!!!

  Like(1)Dislike(0)
 2. Bravo

  Like(0)Dislike(0)
 3. Bome petica iz sastava. Posebno je dojmljiv ovaj dio:

  Koliko ljepote u boji neba, u šarenilu biljnih i životinjskih vrsta, u krajoliku, kamenu i gori, plavetnilu mora, negdje dolje duboko i daleko – pa i u znoju što ničim ne podsjeća na muku – već zaista zadovoljstvo.

  Autorska djela ekipe boboška online očekuju se sa velikim nestrpljenjem.

  Like(0)Dislike(0)
 4. johnny bee good

  svaka čast momci, treba proći ovu rutu,…pozdrav iz Sovića!!

  Like(0)Dislike(0)
 5. Dobro da se klauniovi nisu izgubili!

  Like(0)Dislike(1)
 6. Žuga- ime ti govori da znaš samo žugati. Ono je plod pakosti i ljubomore, jadan si, samo malo manje jer toga nisi svjestan. Umjesto da skineš kapu ili u najgorem slučaju ne primijetiš- Tebi smeta što su dečki uspjeli. Nažalost nisi sam, mnogo vas jadnih ima!!!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.