Milijun KM za razvoj poduzetničke infrastrukture u FBiH, u projektu i općina Grude 

Pet općina i dva grada iz Federacije Bosne i Hercegovine dobili su milijun KM za razvoj poduzetničke infrastrukture, a najavili su da će sredstva biti utrošena za otvaranje 17 novih poduzeća i zapošljavanje 202 osobe.

Novac, kao i ranijih godina, izdvojili su Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u okviru Projekta ”Grant shema – Unapređenje poduzetničkih zona”.

Ugovore za realizaciju ovog projekta potpisao je danas u Sarajevu resorni ministar Amir Zukić s načelnicima i gradonačelnicima Livna, Ilijaša, Gruda, Maglaja, Mostara, Gradačca i Kalesije.

Potpisivanju ugovora nazočio je i federalni premijer Fadil Novalić koji je kazao da Vlada nastoji olakšati poslovanje privrednicima koji otvaraju nova radna mjesta.

”U tome imamo i veliku pomoć lokalnih zajednica, gradova i općina, gdje povećanje broja zaposlenih znači da ljudi žive dostojanstveno od svog rada”, istaknuo je Novalić.

Naglasio je da je i ovaj projekt pokazatelj da je zapošljavanje glavni cilj Vlade FBiH.

Podsjetio je da je prema posljednjim podacima, od 29. lipnja, u FBiH 31.650 novozaposlenih.

”Ova vlada će nastaviti u tom smjeru”, poručio je Novalić te istaknuo važnost malih i srednjih poduzeća.

Ministar Zukić je kazao da su sredstva iz grant sheme odobrena za izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture u okviru poduzetničkih zona u FBiH kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini u FBiH.

Osnovni ciljevi su izgradnja komunalne infrastrukture unutar poduzetničkih zona i unapređenje usluga za razvoj poduzetničkih zona.

”Na javni poziv je apliciralo 39 općina i gradova, a prvih sedam je, zbog najvišeg stupnja organiziranosti, dobilo sredstva od 75.000 do 150.000 KM”, rekao je Zukić.

Općine i gradovi potpisnici ugovora sudjelovat će s 25 posto od ukupne vrijednosti projekta.

2 komentara

  1. Bitno je jamit jer koje jamito jamio

    Like(0)Dislike(0)
  2. Sto got donacija stigne podjele općinari a ceste ko jebe i ostalo glavno da se novi pasati voze i da se guzonja djeca zaposljavaju a mi ostali pravac njemacke

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.