Milijun KM za škole u Grudama, Ljubuškom, Rakitnu i Širokom

Potpisivanjem okvirnog Memoranduma o razumijevanju između UNDP-a i Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koje je danas upriličeno u prostorijama Vlade ŽZH-a, započeta je uspješna suradnja između Vlade ŽZH i UNDP-a BiH kroz izradu i provedbu strategije razvoja Županije, te se nastavila izradom energetskog pregleda zgrada javnih ustanova. Današnjom prigodom je zaključen ugovor za novi projekt energetske učinkovitosti za 4 osnovne škole u općinama Županije Zapadnohercegovačke. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 milijun KM, a glavni cilj projekta je provedba mjera energetske učinkovitosti kroz zamjenu ili obnovu postojeće infrastrukture, a sve u cilju postizanja koristi za životnu sredinu i ostvarivanja financijskih ušteda.

Današnji sastanak ujedno predstavlja i oproštajni posjet rezidentnog koordinatora UN-a/rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH, g. Afanasieva, Županiji Zapadnohercegovačkoj i Vladi ŽZH te će na taj način uspješna suradnja između ovih institucija biti opečaćena svečanim potpisivanjem Ugovora o sufinanciranju projekta energetske učinkovitosti za 4 škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj između UNDP-a i Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Ugovor je ispred UNDP-a u BiH potpisao i Yuri Afanasiev, a ispred Vlade ŽZH, predsjednik Vlade Zdenko Ćosić.

Vezano za današnji sastanak predsjednika Vlade ŽZH, g. Zdenka Ćosića, i rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH, g. Yuria Afanasieva, na kojem je, između ostalog, upriličeno formalno potpisivanje Ugovora o sufinanciranju u projektu energetske učinkovitosti za 4 objekta škola u 4 općine u Županiji Zapadnohercegovačkoj, dostavljamo informaciju o kojim objektima je riječ.

To su:

– OŠ “Prva osnovna škola Široki Brijeg”, Široki Brijeg

– OŠ “Rakitno”, Posušje

– OŠ “Ruđer Bošković”, Grude

– OŠ “Ivana Brlić Mažuranić”, Ljubuški.

 

abcportal.info

9 komentara

 1. A gdje je tu Tihaljina u cijoj skoli se wc-i raspadaju…..SRAMOTA

  Like(0)Dislike(0)
 2. Stvarno kad čovik pogleda školu i dvoranu Tihaljini..i školu u BORAJNI triba triba brate još uložit još u Tihaljinu što je je.. Hvala na razumjevanju.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Tihaljska djeca jedina u citavoj Hercegovini nemaju pristojnu skolsku dvoranu tjelesni odrzavaju u malo povecoj ucionici…wc stvarno da i ne spominjem pa dajte malo pogledajte

  Like(0)Dislike(0)
 4. S početkom nove školske godine,djeca u Tihaljini imati ce potpuno nove i obnovljene sanitarne cvorove

  Like(0)Dislike(0)
 5. Sigurno jedna od ljepsih škola Tihaljina

  Like(0)Dislike(0)
 6. Di li ce pare zavrsit

  Like(0)Dislike(0)
 7. miki ZA ADMINISTRATORA

  Molio bih administratora da izvjesti čitatelje ovog portala o tiholj PLJAČKI
  kompanije AGROKOR, na štetu kupaca sa ovih prostora.

  Svi koji imaju gajbe za staklenu ambalažu mineralne vode KISELJAK,
  više im te gajbe ne vrijede. Moraju KUPITI tj. KAUCIRAT nove gajbe,
  o za ove stare nikom ništa.
  Kiseljak neće da uzme nazad svoje iznajmljeno vlasništvo i vrati kupcima KAUCIJU u vidu
  nove ambalaže.

  Time oštećuje kupce za cca 10 maraka po gajbi, + 10 km koje smo platili kad smo kaucirali ovu staru ambalažu
  a i samim ovim činom stvara se ekološki problem jer će ogromna količina ove ambalaže završiti na smetlištima (kako legalnim tako i divljim), a dužnost KISELJAKA je zbrinuti ovu ambalažu.

  Moje tvrdnje možete provjeriti u svakoj trgovini u Grudama. BILI BRIG, DIM TRADE, kod RAŠIĆA i sl.

  Znam da komentar nije vezan za temu, ali na ovaj način želim izvjestiti javnost o korporacijama AGROKOR i sl.
  koje tako zdušno vode brigu o svojim kupcima. SVAKA IM ČAST!

  Like(1)Dislike(1)
 8. Kiseljak nije Agrokorov, to je grupacija Stanic kupila od njih prošle godine još…

  Like(0)Dislike(0)
 9. Ne serr…to se radi oduvik vani,samo kod nas nije.I kad kupujes gajbu kiseljaka ako ne doneses praznu gajbu placas 6km koliko kosta voda (prije bi vratio ili ne vratio gajbu na stetu trgovca i nikom nista),a danas ti naplati 12km,a kad vratis gajbu dobijes 6km nazat.
  Tako je trebalo odavno radit,a ne kad meni ne vrate ambalazu u trgovinu ja je moram platit agrokoru jer je tebi lino vratit gajbu.
  Ovo govorim jer sam vlasnik trgovine pa znam sta pricas.Uglavnom gajbu vratis dobijes pare nazat.Stare ce gajbe kupit isto ali se ne racunaju.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.