Ministar Goran Marić i Mate Bulić posjetili poznatog Širokobriježanina

GROSSKROTZENBURG -Nakon brojnih novinara više hrvatskih redakcija i tv- kuća koji su proteklih dana posjetili poznati internacionalni zabavni “Midas Limes Forum” u Grosskrotzenburgu, nadomak Frankfurta,  i Širokobriježanina Miljenka Prskala, našeg uspješnog poslovnog čovjeka, sada mu je  u goste stigao i novi  ministar Hrvatske vlade Goran Marić, zadužen za državnu imovinu , u društvu supruge i Mate Bulića kralja dijaspore,  te njegove supruge Zdravke. U tri riječi moglo bi se reći :”Hercegovci na okupu u bijelom svijetu”! Marić iz Gruda, Prskalo sa Širokog, a Mate iz Ćitluka.

U ugodnom druženju domaćin i gosti razgovarali su o mnogim segmentima hrvatske društvene scene, politike, medija, našeg iseljeništva i normalno rodne im Hercegovine, koja je pri ovakvim susretima nezaobilazna tema i uvijek na srcu, jer rodna gruda se nikada ne zaboravlja. Bar tako često i pjeva poznati Mate Bulić, koji rado i ovdje u Njemačkoj zna skupiti prijatelje, baš kao što to kaže i ona njegova poznata pjesma: “Ajde Mate skupi prijatelje”.

Iseljenici vjeruju Goranu Mariću

Ministar Marić i ovom je prigodom pozvao iseljenike da se vraćaju u Hrvatsku i investiraju u naše gospodarstvo, što neprestano zagovara i popularni pjevač Mate Bulić, koji je već godinama najbolji ambasador iseljene i domovinske Hrvatske. Promicatelj je brojnih programa, humanitarnih akcija, medijske promocije i koncerata, koji povezuju mlade u dijsapori sa “Lijepom našom”. A na mladima sve ostaje ta veza koja će u budućnosti biti i te kako važna.

– Naš je novi ministar krasan, pošten čovjek i ovom prigodom poželio sam mu sve najbolje na novoj dužnosti koju će, vjeruju svi koji ga godinama dobro poznaju, obnašati zaista odgovorno i na dobrobit naše domovine. Koliko vidim među našim ljudima ovdje vani Marić uživa njihovu potporu, što je pohvalno sa obzirom da je hrvatska politika do sada naveliko razočarala naše iseljenike, a posebice investitore, kazao nam je Miljenko Prskalo, koji je u domovini i član Hrvatskog etičkog nacionalnog sudišta, te ovdje u Njemačkoj već tridesetak godina organizira brojne hrvatske svečanosti na kojima je ugostio mnoge poznate i priznate Hrvate. I ove godine u svojemu internacionalnom kulturnom centru priređuje veliki novogodišnji party, gdje nastupaju domaći glazbenici, ovaj put band “Kiše jesenje” iz Širokog Brijega. Eto posla za domaće glazbenike!

dan-prije-kolege-novinari-nazdravljali-bulicu hrvatski-novinari-kod-miljenka-prskala mate-briljirao-za-klavirom-na-susretu-novinara ministar-maric-u-midas-limes-forum prskalo-sa-daliborom-petkom-i-jozom-karinom

Zoran Paškov/ croatia-presse.de

5 komentara

 1. Mogli su na čas svratiti i kod obitelji SOLDO, čiji je sin brutalno pretučen,
  a policija i tužiteljstvo zataškavaju slučaja.
  Mogli su im pomoći i moralno i novčano u liječenju djeteta, možda bi i pokrenuli
  nešto da istina izađe u javnost.

  Ali ne. Oni su sirotinja i tko za njih mari. Treba obraditi BOGATE i TAJKUNE da bi se došlo do
  velikih DONACIJA. Tko šljivi moral i poštenje bitna je lova.
  Sirotinje će uvijek biti i koga zanima što sirotinja trpi. Oni su samo sredstvo da se dođe do novca i bogatstva.
  Iskoristi ih ko stoku, a plati ko robove. Ekstra profit je zagarantiran.
  E moj MARIĆU. Imao sam malo bolje mišljenje o tebi, ali vidim da si se UKLOPIO.

  Like(0)Dislike(0)
 2. CITAT: “Miljenko Prskalo, koji je u domovini i član Hrvatskog etičkog nacionalnog sudišta”

  Možda bi ovaj “etični čovjek” iz širokog brijega moga pokrenuti tužiteljstvo i sudstvo
  Širokog Brijega u slučaju Soldo, ili mu je zadatak samo da organizira zabave za političare i tajkune.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Jel ko vidija SALVETU 🙂

  Like(0)Dislike(0)
 4. je li ovo Dumbo

  Like(0)Dislike(0)
 5. ma taće ovi

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.