Ministar policije ŽZH-a optužen za prijevaru u Hrvatskoj

Zdravko Boras, ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, optužen je u Splitu za prijevaru i štetu u proračunu Republike Hrvatske od 95.000 kuna, piše Index.hr.

Boras je ustvrdio da nije kriv i da je u listopadu 2013. godine dobio rješenje Ministarstva branitelja RH u kojem stoji da mu se ukida status invalida. Tvrdi da je rješenje dostavljeno i Zavodu za mirovinsko osiguranje pa ne vidi kako je on imao obvezu bilo što prijavljivati.

Žalosti ga dokle su dovedeni hrvatski branitelji. Smatra da nemaju nikakva prava.

Boras ima 47 godina i u HV-u je dogurao do čina natporučnika, a u HVO-u do bojnika. Novac je spreman vratiti, ali tek kada se utvrdi tko je kriv.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je ranije objavila kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Borasa zbog osnovane sumnje da 5. veljače 2015. godine nije splitskoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prijavio da se zaposlio kao ministar u MUP-u Županije Zapadnohercegovačke iako je, kako navode, “bio svjestan da je dužan prijaviti svaku promjenu u osobnim ili stvarnim okolnostima koje utječu na pravo korištenja mirovine”.

Borasu je invalidska mirovina, po rješenju Županijskog državnog odvjetništva, isplaćivana temeljem rješenja iz studenog 1998. godine i to do 30. travnja prošle godine, a ukupno je na taj način oštetio državu Hrvatsku za nešto više od 95.000 kuna.

”Ovako, ja Zdravko Boras o svemu mogu pričati i za novine i za koju god televiziju treba. Ovdje je činjenica da sam ja u listopadu 2013. godine dobio rješenje Ministarstva branitelja koje je potpisao tadašnji ministar Fred Matić po kojemu mi se ukida status invalida. U tom rješenju na koje nisam imao pravo žalbe stajalo je da se ono dostavlja i Zavodu za mirovinsko osiguranje i drugim institucijama. E sad, ako je to moralo njima biti dostavljeno, zašto bih ja imao obvezu bilo što prijavljivati tako da ćemo vidjeti tko je napravio grešku”, kazao je ranije Slobodnoj Dalmaciji Boras komentirajući otvaranje istrage.

”Ja sam odlikovani natporučnik HV-a i bojnik HVO-a i onda mi se kaže da nemam pravo na status u državi Hrvatskoj koju sam branio. Žalosno je na što su dovedeni hrvatski branitelji, da nemamo nikakva prava. Što sam ja trebao čekati da mi se netko smiluje, trebao sam pristati da moja djeca žive od zraka??? U sklopu međunarodne pravne pomoći saslušan sam u studenom prošle godine i pitali su me jesam li spreman vratiti novac. Da, jesam, vratit ću ali tek kad se utvrdi tko je kriv. Hrvatska je pravna država i vjerujem u valjani pravorijek i spreman sam za svaku suradnju i dogovor”, komentirao je tada ministar policije za Slobodnu Dalmaciju.

14 komentara

 1. Moj Boras i ja nemam nikakvih ni prava ni privilegija niti sam i ikad imao.Ja sam
  ZABORAVLJENI BRANITELJ

  Like(7)Dislike(1)
 2. I branitelji HVO-a nemaju nikakva prava jer ih tvoja stranka ne podrzava i ti saljes na njih specijalce

  Like(9)Dislike(4)
 3. Bašme čudi dibi on to napravio lopovčić!!!!

  Like(7)Dislike(5)
 4. Jebo mater svoju neces dugo ni na toj funkciji

  Like(5)Dislike(6)
 5. jebo te HDZ

  Like(5)Dislike(8)
 6. A moj zdravkela sto to cinis? Vamo saljes specijalnu,a sam kukas kako branitelji nemaju nikakva prava,a ti maznjavas. Ali provalise te braje.

  Like(9)Dislike(3)
 7. Hahaha,smjesna li covika.

  Like(0)Dislike(3)
 8. Nema valjda takvih u HDZ-u nece oni ukrast

  Like(3)Dislike(0)
 9. Traba ga zatvorit 10 godina,a gledam Grizelja jucer vozi se u novom pasatu on i bogut,a ima ljudi sto nemaju za kruh.

  Like(4)Dislike(1)
 10. ovako ja sam zaboravljeni branitelj i nemam sta vratiti kad nisam nista ni dobio a on i i ti sto primaju kaze da nemaju nikakvi prava nek sracuna dvadeset godina prima mirovinu to je 240 mjeseci puta 6000 kuna to je nepuni milion ipo kuna plus skrb iz bosne i hercegovine plus plate iz proracuna ako ovi kazu da mu djeca nemaju sta jesti onda se vidi doklen je ovo drustvo doslo a o moralu i karakteru osoobe netreba komentarisati

  Like(6)Dislike(0)
 11. Bit će uhićen kad uđe u Hrvatsku.Dvije plaće nemože debeli plagijatoru s lažnom diplomom.

  Like(0)Dislike(1)
 12. Da u HV porucnik u Hvo bojnik i sad u policiji general ,i svima ovakvim tesko je pala smrt Blage Zadre i to samo iz jednog razloga da se ovakvi smradovi okite titulom general bojnika , ako je istina i jedan posto on je bio na funkciji dok je znao za rjesenje iz hrvatake znaci lopovska drzava Bosna i Hercegovina je morala stavit ga na optuzenicku klupu ,Kradeze i ovakvi tipovi samo su odraz smradova koji pohode razne proslave velicajuci domovinski rat , pitanje za njih je koje su to njihove svetosti i cast , lopovluk i prevare ,zalosno

  Like(0)Dislike(1)
 13. Ma okanite se covika. Ko zna jeli on zna za ta primanja u suprotnom bili davno ppslao specijalce da ga uhite. Mozda mu je to gospođa iza njegovih leđa zboksala da on i ne zna

  Like(0)Dislike(0)
 14. Vojnik HVO ,Vitez Ranko Boban

  Inače mup ŽZH je dno dna.

  Like(1)Dislike(3)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.