Ministar policije ŽZH napao sindikalnog povjerenika

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras verbalno je napao predstavnika Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Željka Kolobarića prije početka sastanka u utorak u zgradi ministarstva u Ljubuškom.

”To je trajalo oko jedne minute, moglo je doći i do gorih stvari, no reagirali smo na najbolji mogući način te nije došlo do fizičkog kontakta”, izjavio je za Bljesak.infopredsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Vjekoslav Markota koji je bio jedan od trojice predstavnika Sindikata na sastanku s ministrom i komesarom u vezi nastavka pregovora oko njihovih zahtjeva.

Vjekoslav Markota

”Mi smo došli u ured i počeli smo sjedati, a ministar Boras je kolegi Kolobariću rekao ‘Gasi taj diktafon’, na što mu je on rekao da ne može, no ministar je inzistirao na tome, ustao te se zaderao ‘Gasi to, ja sam gazda ovdje’ te je posegnuo za diktafonom i napravio korak prema Kolobariću, ja sam ustao tada i mi smo napustili prostoriju”, priča Markota za Bljesak.info.

Navodi također da je diktafonom sniman sastanak održan u petak te da na to ministar Boras nije imao primjedbe, no u utorak, dan nakon održanog štrajka upozorenja, njemu je to zasmetalo te nije htio da se sastanak snima.

Željko Kolobarić

Nakon jučerašnjeg sastanka sindikalni povjerenik iz Širokog Brijega Željko Kolobarić nije se osjećao dobro te su ga kolege odvele u Dom zdravlja Ljubuški gdje je pregledan od strane liječnika.
Markota nam je potvrdio da su podnijeli prijavu protiv ministra Borasa te da su sva trojica predstavnika Sindikata dala izjave u Policijskoj upravi Ljubuški.

”Saslušane su tri osobe, a analizom je utvrđeno da ne postoje elementi kaznenog i prekršajnog djela”, izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a ŽZH Dražan Bošnjak.

Markota nam je potvrdio da će Sindikat podnijeti tužbu protiv ministra Borasa, a privatnu tužbu protiv njega podnijet će i Kolobarić.

10 komentara

 1. Boras je najpošteniji ministar policije

  Like(0)Dislike(9)
 2. Vodi ga kuci.

  Like(5)Dislike(0)
 3. Nije on gazda ni u kući

  Like(3)Dislike(1)
 4. zeljko je upravu i covjek je na svom mjestu

  Like(0)Dislike(0)
 5. Kad ovi odu u mirovine dolaze nam drugi, friški mladi što su školovani u logosu i na trnu pa ćemo ih trpit i trpit i trpit… Nema od ove BiH ništa. Jadn onaj kome zatreba policija, sud ili liječnička pomoć!

  Like(6)Dislike(0)
 6. Boras je lopov Koi stiti lopove i Koi iz Hrvatske prima 6tisuca kuna mirovinu a iz BiH 300maraka,i srediva poslove rodbini i odabranim ljudima

  Like(2)Dislike(0)
 7. Nako ce nas rokat kad se izmeđuse rokaju

  Like(0)Dislike(0)
 8. Kriminal u policiji već 25 godina a narod trpi i u mišju rupu bjež

  Like(1)Dislike(0)
 9. Citiram rijeci i to na grub nacin gasi ja sam gazda ovde hallo gazda ?????? zar je to necije vlasnistvo ne mogu ovo progutat oa di smo mi to molin vas iman osjecaj daje obican covjek rob ovima na pozicijama jos je samo falilo nasilje boze moj boze pa kako nas da zastitite kad se tako ponasate izmedju sebe

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.