Ministar u restoranu potrošio 3.100 KM?

”Upitna opravdanost potrošnje 32.224 KM na reprezentaciju Ministarstva za boračka pitanja FBiH, neopravdana isplata skoro 32.000 KM povjerenstvima i ministrovo naknadno pravdanje oko 3.100 KM restoranskih usluga, samo su neke od zamjerki federalnih revizora na rad ovog ministarstva u 2016. godini”, objavio je Dnevni avaz.

Federalni ured za reviziju navodi i kako se službena vozila koriste bez valjane kontrole, pa u evidencijama ima i slučajeva da su neki vozači u isto vrijeme koristili dva službena vozila.

Dosta zamjerki bilo je i kod izdataka za reviziju boračkih naknada, koji su iznosili skoro 2,3 milijuna KM samo prošle godine. Tako je broj timova za kontrolu povećan sa sedam na deset, a nije povećan obujam posla. Revizorski timovi nagrađeni su sa 16.400 KM imali su putne troškove i troškove noćenja od 233.600 KM, a ugovori o djelu s članovima timova zaključivani su retroaktivno, što nije u skladu sa zakonom.

”Nema adekvatne kontrole kod obračuna i isplate dnevnica za službeni put i noćenja. Vrijeme polaska i dolaska sa službenog puta razlikuje se kod vozača i članova tima. Za određene relacije iskazivano je više od duplo prijeđenih kilometara od stvarnih relacija. Fakturom nije potvrđeno da je usluga smještaja i izvršila”, ističu revizori.

Također, bilo je nepravilnosti i kod dodjele višemilijunskih transfera, jer za neke nisu postojali kriteriji, a za neke su bili nemjerljivi. Između ostalog, za udruženja je dano 460.000 KM. HVIDR-i i Savezu RVI FBiH dodijeljeno je 100.000 KM za sufinanciranje Sportskih igara.

”Od 80.000 KM. odobrenih iz interventne rezerve, dio je dodijeljen udruženjima koja ne okupljaju boračku populaciju”, navodi se u izvještaju.

Ukazano je i na to da je za zakup poslovnih prostorija lani plaćeno 10.200 KM bez zaključenog ugovora za tu godinu.

9 komentara

 1. Govna…

  Like(0)Dislike(0)
 2. Velika GOVNA, bez savjesti i morala. Kad bi ih čovjek nazbvao životinjama vrijeđao bi Božja stvorenja koja su nam potčinjena. Ovo su moralne nakaze, beskičmenjaci i paraziti koje treba hitno ukloniti i trajno eliminirati, zabranom obavljanja bilo kakvih javnih dužnosti. Ni mjesto portira ne bi smio dobiti.

  Like(4)Dislike(0)
 3. Tako nam treba kad nemamo svog ministra kojeg bi mogli i smjernice ako treba a o ovom besmisleni pisnut je će doći potencijal koji u jugi. Razlike nema juga bila sad juga samo se drugačije zove.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Mislio sam smjenit pa mi telefon promašio rici

  Like(0)Dislike(0)
 5. Dami je samo znat imaju li šta kući jest i dali im žene išta kuhaju ili svi jedu po restoranima na račun države i ovog jadnog naroda…

  Like(0)Dislike(0)
 6. Jaooooo… strasno u njihovu susjedstvu ima gladni, pa dice im dusa…

  Like(0)Dislike(0)
 7. Revizori bi trebali jos adekvatnije da rade svoj posao ne osvrcat se ni na koga.

  Like(0)Dislike(0)
 8. To oni maglu prodaju a ni magle nigdi samo sparina

  Like(0)Dislike(0)
 9. A staces kada su gladni

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.