Ministarstvima nedostaje najmanje 141 djelatnik za normalan rad

Federalnim ministarstvima nedostaje barem 141 zaposlenik kako bi normalno ispunjavala svoje obveze, a zajedno s Federalnom upravom policije, broj neophodnih kadrova dostiže brojku 300. Na zahtjev Vlade, 12 ministarstava dostavilo je podatke o nedostajućim kadrovima, a s obzirom na to da dva ministarstva još nisu podnijela izvješće, moglo bi se ispostaviti da je broj potrebnih djelatnika veći od spomenutih 141, piše Večernji list.

Potrebe za djelatnicima

Ministarstva su “prijavila” da im nedostaje 5 savjetnika ministara, 26 rukovodećih državnih službenika, odnosno 16 pomoćnika ministara, 3 predstojnika ureda, 5 šefova odsjeka, jedan šef unutarnje organizacijske jedinice i jedan načelnik službe. Federalnim ministarstvima treba i 89 državnih službenika, 4 federalna inspektora, jedan interni revizor i 16 namještenika. Posebno su velike potrebe Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Federalne uprave policije.

Ova institucija je dostavila popis koji uključuje minimalan broj nedostajućih kadrova kojima se osigurava neometano funkcioniranje ključnih osnovnih organizacijskih jedinica Federalne uprave policije, i to: 126 policijskih službenika (5 glavnih inspektora, 1 samostalni inspektor, 20 viših inspektora, 25 inspektora, 20 mlađih inspektora, 5 starijih narednika, 5 narednika, 20 starijih policajaca i 25 policajaca), 22 državna službenika (3 šefa unutarnje organizacijske jedinice, 7 stručnih savjetnika, 5 viših stručnih savjetnika i 7 stručnih suradnika) i 11 namještenika (10 viših referenata i 1 referent).

Od ostalih ministarstava, veliki problem s nepopunom radnih mjesta ima Ministarstvo financija koje je po mnogo čemu ključna entitetska institucija. Ministarstvo financija je od Vlade tražilo odobrenje za angažiranje minimalno 16 novih djelatnika, iako su potrebe mnogo veće. Naime, prema postojećem pravilniku o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka Federalnog ministarstva financija, sistematizirana su 243 zaposlenika koji su ili bi trebali biti raspoređeni u devet sektora i dvije jedinice. Međutim, ukupan broj zaposlenih trenutačno je 132, što predstavlja popunjenost od svega 54 posto.

Pozicije i kadrovi

Federalnom ministarstvu pravosuđa također nedostaje mnogo zaposlenika. U ovom trenutku bi im trebalo barem 18 novih djelatnika na različitim pozicijama. Po broju nedostajućih kadrov, slijede Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva s 12 i Ministarstvo prometa i veza s 11 potrebnih djelatnika. Deset zaposlenika žurno treba i Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice.

Vecernji.ba

4 komentara

 1. Nema tog gospodarstva na svijetu koji moze nahraniti sve nase uhljebe.

  Like(0)Dislike(0)
 2. aaaaahahahahhah hahahaha hahahhah
  buahahahahahhahahah

  fali im ljudi, ahahahahahah

  Like(2)Dislike(0)
 3. ma molimvas nemojte ove gluposti ovakve vrste vise objavljivati pa i ovako nam je tesko

  Like(1)Dislike(0)
 4. Molim vas ukinite Ministarstva.
  s obzirom na dugogodišnju situaciju to nam je velik Luksuz.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.