Ministarstvo zdravstva HNŽ-a naložilo hitnu dezinfekciju Klinike za ginekologiju

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije naložilo je odgovornoj osobi – ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar da u Klinici za ginekologiju i porodništvo odmah izvrši dezinfekciju instrumenata, pribora i okoline, sterilizaciju opreme i pribora za medicinske postupke, provedbu preventivnih i specifičnih mjera, te mikrobiološku kontrolu žive i nežive sredine i druge mjere sukladno.

Kako je priopćeno iz tog Ministarstva, uvidom u Protokol za sterilnost za 2016. godinu na Odjelu za mikrobiologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar evidentno je da je 19. kolovoza 2016. godine, na uzorku brisa korita u predrađaoni na Klinici za ginekologiju i porodništvo utvrđen pozitivan nalaz na bakteriju Klebsiellu pneumoniae te je županijski sanitarni inspektor naložio navedene mjere.

Federalnim zdravstvenim inspektorima i županijskom sanitarnom inspektoru, koji su vršili nadzor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, nije predočen obrazac “Prijava oboljenja – smrti od zarazne bolesti” sukladno Pravilniku o načinu prijavljivanja zaraznih bolesti.

Slijedom toga županijski sanitarni inspektor podnio je prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna odgovornoj osobi i zdravstvenoj ustanovi za neprijavljivanje zaraznih bolesti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i propisima donesenim temeljem ovog zakona, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, u kolovozu i rujnu ove godine na Odjelu neonatologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar umrle su četiri bebe kod kojih je zabilježeno prisustvo bakterije Klebsiella pneumoniae.

4 komentara

 1. Tek kad se desi ovakva tragedija,onda se sjete neki stvari koje bi trebali da rade cijele godine .Uvijek da provjeravaju cistocu bolnice i instrumenata.

  Like(0)Dislike(0)
 2. Pokoj vjecnim anđelima malim ,prijavljujte sve sto nije dobro rad na crno pa da bude vise novca za bol ice i penzije. Penzioneri prodali gazdama kartice za tahograf ili voze. Od nji nema drzava ni bol ica ni mirovinsko a nama mladima st araju probleme . penzioneri i rade kao strazari i na benzinskim pumpama pa cak i u rudnicima boksita . da imam vlast zaposlijobi za dva miseca 200 momaka a drzavi i zdravstvu…donijo bi mnogo novxa u startu od kazna . Treba cepat i drzavu jer nerade pa nam bolnica nema uvjeta pa nam djeca umiru. Budimo i mi policajci i ispektori prijavljujmo sve sto nije po zakonu

  Like(1)Dislike(0)
 3. Zalosno je da andeli umiru zbog nemara ali sad treba kaznit one koji su krivi za to sad su se sjetili dezinfekcija i ostalog a sve do neki dan se kleki da bakterija nije uzrok smrti beba odakle su se djeca zarazila s njom pa doneseni n neonatologiju

  Like(0)Dislike(0)
 4. Pitaj boga kad su zadnji put vrsili dezinfekciju

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.