Minusi ‘okovali’ BiH: Zabilježene rekordno niske temperature

Nastavlja se razdoblje niskih temperatura širom Bosne i Hercegovine. Nakon što je jučer nastupio “sibirski val” u BiH i nakon drastičnog pada temperatura širom zemlje, jutros su zabilježene još niže temperature nego dan ranije.

U Sarajevu je u ranim jutarnjim satima izmjereno čak i do -26 stupnjeva Celzijusa. U Banja Luci je zabilježeno i do -15, dok je u Tuzli bilo -19.

PROČITAjTE I:
U BiH je bilo i hladnije
Bugojno je jutro dočekalo s -21 stupanj Celzijusa, a u Goraždu je bila ista temperatura.

Danas se na sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno je moguć slab snijeg. U ostatku naše zemlje sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama. Vjetar na zapadu Bosne, umjeren do pojačan, sjeveroistočni, a u ostatku Bosne slab zapadni i sjeverozapadni. U Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Jutarnje temperature od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -27, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -5 do 0°C.

Razina upozorenja meteoalarma je NARANČASTA (ekstremno niska temperatura, udari vjetra 50 do 60 km/h).

Sutra je već najavljen blagi rast temperatura te prestanak “sibirskog vala”, mada se građanima preporučuje da budu na oprezu i da paze na niske temperature koje mogu imati posljedica po zdravlje.

8 komentara

 1. A gdje su zabiljezene rekordno niske temperature???

  Like(6)Dislike(0)
 2. Drinovci -17 nocas bilo.

  Like(6)Dislike(2)
 3. Ruzici jutros u 7 sati – 16

  Like(2)Dislike(1)
 4. Jeli bilo sexa kad je tako ladno

  Like(1)Dislike(1)
 5. Posralo vas blidinje

  Like(0)Dislike(1)
 6. ZimA je bolje sada nego treci I cetvrti misec,velike price o minusima pa zima je sta se moze,priroda mora odraditt svoje

  Like(1)Dislike(1)
 7. Bravo bempo

  Like(1)Dislike(0)
 8. Eto vidite kakve hladnoce i nastavit ce se tokom cijelog tjedna..A jadnu dicu u skolu po vakom slat,ne mili im se u kuci sidit kamoli ladnoj skoli..

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.