Miro Kraljević: Najveći problem u Širokom Brijegu je velika nezaposlenost mladih

Program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega započeo je današnjom konferencijom za medije upriličenom u Uredu gradonačelnika. Mnogobrojnim okupljenim novinarima obratili su se gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Gradonačelnik Kraljević je govorio o projektima koji su realizirani ili započeti u prošloj godini te projektima koji su planirani u budućnosti. Kraljević je istaknuo kako je vidljiv kontinuitet u projektima razvoja Grada, iako se ponekad čini kako to ide sporo, poglavito u užem dijelu grada. To se prije svega odnosi na projekte izgradnje i dogradnje komunalne infrastrukture.

Kao četiri ključne točke u svome programu koji želi realizirati u tekućem mandatu izdvojio izgradnju vodovodne mreže za Buhovo, Knešpolje, Dobrkoviće, Ljubotiće i Čerigaj, od čega je određeni dio već završen, a za preostali dio je u tijeku pronalazak načina financiranja.  Zatim je istaknuo važnost uređenja lokalnih prometnica, odnosno nesvrstanih putova u mjestima u kojima je potrebna rekonstrukcija cesta.

Jedan od važnijih segmenata na koji će biti usmjerena pozornost gradske vlasti bit će i problem komunalija, odnosno uvođenje reda u sami način prikupljanja i odvoza otpada, kao i naplate tih usluga. Sportski sadržaji i financiranje istih, kako je istaknuo gradonačelnik Kraljević, ostat će i u budućnosti na istoj razini jer je Široki Brijeg uistinu potvrdio da je Grad športa.

Najveći problem, prema gradonačelnikovim riječima, je velika nezaposlenost mladih pogotovo obrazovanog kadra. Dodao je kako će se strategijom razvoja posebna pozornost usmjeriti na ovaj gorući probleme kako bi se mladi zadržali u našem Širokom Brijegu.

Predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić govorio je o programu obilježavanja Dana grada i radu Gradskog vijeća. Istaknuo je kako je Gradsko vijeće formirano u jesen 2016. godine, a u dosadašnjem radu održalo je 8. sjednica na kojima je razmatrano preko 100 točaka dnevnog reda s donesenim brojnim zaključcima i odlukama. Također, naglasio je važnost pojedinih odluka koje su donesene poput Strategije razvitka Grada, proračuna, zaštiti izvorišta vode za piće „Žvatić“, Odluke o uređenje groblja i  Odluke o pristupanju izradi Detaljnog plana uređenja područja Franjevačkog samostana s Gimnazijom i okolnim kontakt prostorom.

Program obilježavanja Dana grada nastavlja se u petak svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja će se održati u kinu „Borak“.

15 komentara

 1. Cuj problem nezaposlenost mladi nek se prijave u feal odman ce ih primit ne treba veza.

  Like(2)Dislike(2)
 2. Najveci problem u tom gradu je kraljevic. Tamo mlade premlate na mrtvo ima pa se krivci ne nalaze. To je grad ruglo po nekim događajima. Ovaj covik (nisam siguran a ne zelim zivotinje vrijeđat) ja jedini i najveci problem tog gradica.

  Puno je podoban, malo je sposoban, nikako je moralan a za obraz ne zna. Da za obraz zna nebi ni u kuci progovorio a kamoli svako malo u javnosti bulaznio.

  Like(2)Dislike(2)
 3. Svima će oni zabiti kokurušku u guzicu,ko im se got suprostavi.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Pa taj isti gdin je nedavno izjavio kako ima posla za svakoga i kako nema potrebe da mladi odlaze u zemlje EU-a samo nisam siguran jeli rekao ako ima posla da ima i para

  Like(1)Dislike(1)
 5. Stvatno si kolumbo kraljevicu.pa to zna svaka baba.morali bi se upisat u hdz pa stat u red,a red bi bio u nedogled.

  Like(3)Dislike(0)
 6. Stvatno si kolumbo kraljevicu.pa to zna svaka baba.morali bi se upisat u hdz pa stat u red,a red bi bio u nedogled

  Like(0)Dislike(0)
 7. Kokuruškom rješavaju probleme,jadne li vlasti,brate mili,ušute svakoga ko zucne protiv njih,Samo kokuruška u guzicu i problem riješen…

  Like(2)Dislike(0)
 8. Sram te bilo Kraljevicu bar se snimi kad pricas da mozes ponovit sto si rekao.Samo lazes iz dana u dan,a ne crvenis se. Đon obraz…

  Like(0)Dislike(0)
 9. Aj molim te postedi nas izjava. Koji k se reklamiras i kome.

  Like(0)Dislike(0)
 10. NEKA IDU U FRATRE. TAMO SE UZGAJA VOJSAK POSLUŠNIKA I VJERNIKA KOJI ĆE ĆITAV SVOJ ZATUPLJENI ,NEPRODUKTIVNI ŽIVOT RADTITI NEŠTO ŠTO NEMA NIKAKVE SVRHE, ALI TREBA ZNATI. A ZNATI SE MOŽE I HOĆE ,SVAKOM TKO SE ODLUČI ZA TO, A NE ZA OVAJ žIVOT ZGUBIDNA -LAŽOVA I PREVARANATA.TAMO JE LEGLO KLASNOG NARAŠTAJA ALAŠE KOJA SE U TOKU SVOGA DOGAMTSKO-SKOLASTIČKOG ZATUPLJIVANJA PRIPREMA DA OBMANJUJE LJUDE O NEKOM DRUGOM BOLJE SVIJETU,JER JE OVAJ SVIJET SAMO JEDNA VRSTA POKORE NA KOJEM SE ISTRAŽUJE LJUDSKA POSTOJANOST U VJEROVANJU ,POSLUŠNOSTI I ODANOSTI DOGMI KOJA OBAEĆAJE NEKI DRUGI SVIJET RAHATLUKA,AKO NA OVOM SVIJETU ŽIVIŽ NAJSKROMNIJE ILI U PATNJI ,A SVE ZA PUTOVNICU NA ONAJ SVIJET KOJU TI IZDAJJU ,GLE BUDALAŠTINE,FRATRI U TVOJOJ CRKVI,JER TE ONI ODREŠUJU OD GRIJEHA NA POSMRTI I JAVNO ,PRED PRISUTNIM TE ŠALJU U NEKO KRALJEVSTVO NEBESKO.TO OBEĆAVAJU OVI ZAGLUPLJENI FRATRI,A PRAVI SVIJET ,ONAJ DRUGI JE SVIJET 3.-METRA POD ZEMLMJOM. PA JE VRIJEME DA GARĐANI POSTANU SVJESNI SAMIH SEBE I DA SAMO SAMI SEBI MOGU POMOĆI ,ALI UVIJEK UDRUŽENI,JER JE I VELIKI FILOZOF ARISTOTEL ,JOŠ U SVOM NREMENU REKAO ,DA JE POJEDINAC NIŠTA A NAROD -ZAJEDNICA SU SVE.PA NARODE POSEBNO VI NEZAPOSLENI, NE ČEKAJTE UZDANICU U KAPITALISTIČKU KLASNU DRŽAVU KOJA JE UTEMELEJNA NA KRŠČAĆANSKIM NAČELIMA, KLASE KOJA UPRAVLJA I ONE KOJA SLUŠA. PA ZA ONU KOJA SLUŠA NEMA OBAVEZE DA JOJ OSIGURAVA EGZISTENCIJU ,JER ,KAŽE SE U KATOLIČKIM POSTULATIMA VJERE I VJEROVANJA, DA JE BOG UZ SVAKOG ČOVJEKA ,PA NEKA TRAŽI SAM SVOJU EGZISTENCIJU.ZATO DRAGI GRAĐANI BEZ DRUŠTVENOG SAMOUPRAVLJANJA ,BEZ DRUŠTVENOG VLASN IŠTVA NAD SREDSTVIMA PROIZVODNJE NEMA SIGUNE PERSPEKTIVE RAZVOJA I ŽIVLJENJA LJUDSKE ZAJEDENICE.REKOH VAM ŠTA SU STARI GRCI ISKUSLI U SVOM ŽIVOTI ,KADA VELIKI FILOZOF ARISTOTEL KAŽE DA POJEDINAC NIJE NIŠTA A ZAJEDNICA JE SVE.DAKLE, BEZ DRUŠTVENE ZAJDNICE KOJA UPRAVLJA SVIM STVORENIM LJUDSKIM DOSTIGNUĆIMA NEMA DRUŠTVENE PRAVDE . PREMA TOME, SVOJU PERSPEKTIVU U EGZISTENCIJU ,SEBI I SVOJIM POKOLJENJIMA MOŽETE OSIGURAT SAMO VRAĆANJEM DRUŠTVENIH DNOSA U POZICIJU SAMOUPRAVLJAČA..

  Like(0)Dislike(6)
 11. Ma o kakvoj NEZAPOSLENOSTI ovaj prica? Pa neki dan su objavljivali da nema nezaposlenih ljudi, da ima toliko posla da im nema tko radit, a vidi sad ove izjave!? Ovo je da nas Bog sacuva od ovakvih ljudi.

  Like(0)Dislike(0)
 12. Za komentar s velikim slovima.
  Žali Bože što se koristiš ovim svetim imenom.

  Like(1)Dislike(0)
 13. Frano je rekao svoje,ali Kraljevic ima jos puno toga za reci.He he he.

  Like(0)Dislike(0)
 14. Gradonacelnk preko institucija treba pomoci gradanima pri zaposljavanju.Lijanovic su obecavali nakraju prevarili i svoje radnike za place.

  Like(0)Dislike(0)
 15. FRANO Sjeverna Koreja te treba..sjasi sa portala.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.