Kako bi potaknuli kulturu dijaloga i povećali razinu demokracije i političke kulture u Posušju, mladi iz udruge Epsilon su pozvali kandidate za načelnika općine Posušje na javno sučeljavanje. Sučeljavanje se trebalo održati u kinodvorani gdje bi kandidati nudili svoje vizije, rješenja problema i isticali programske smjernice na osnovu čega bi prisutna publika imala veću mogućnost odlučiti kome dati svoje povjerenje.

U prvom kontaktu predstavnika Epsilona s kandidatima, svaki od kandidata je rekao da pristaje ukoliko je njegov protukandidat također spreman na sučeljavanje. Međutim, na kraju su oba kandidata otkazala dogovorivši se međusobno kako ipak ne bi trebalo održati planirano sučeljavanje.

Iz udruge Epsilon poručuju kako im je žao što građani, a posebno mladi ljudi, nisu mogli postavljati pitanja kandidatima te tako saznati što svaki od njih ima ponuditi za razvoj i budućnost općine Posušje. Također su naglasili da su svi dionici društva, a u prvom redu oni koji žive od naroda, dužni poticati kulturu dijaloga i veću odgovornost političara prema narodu.

”Oni koji nisu spremni na dijalog i argumentiranu raspravu, teško mogu biti spremni učiniti nešto mnogo više. Svatko tko želi predstavljati i boriti se za svoj narod treba biti spreman i izaći pred taj isti narod te reći što nudi” – poručuju iz Epsilona.

7 COMMENTS

 1. Mislim da neću ni izlaziti na izbore, ni ja ni bilo ko od moje obitelji.
  U Grudama je jednostranačja od 92 godine i tako će i ostati.
  Kako god glasovali oni se preslože i HDZ-ov kadar je opet na vlasti.
  Zašto gubiti vrijeme na izbore, kad čovjek nema izbora, barem u Grudama.

  Jedino što treba uvesti u izbore je minimalna izlaznost (barem 50% biračkog tijela) da bi izbori bili valjani.
  Dok to ne bude ja ne izlazim na izbore jer netko ko dobije 51 % od 20 % biračkog tijela vlada općinom sljedeće četiri godine. Izbori bi trebali biti nevaljani bez 50% izlaznosti. Tada bi se oni borili za biračko tijelo i za svaki glas, a ne bi im bilo svejedno.

 2. U Posusju se drze iste fore krpe rupe a oni i satrali cestu sa boksitnim kamijonima i prica o HR kanalu i gluposti .Skola nova zjapi urade malo kad dadne Hr vlada novaca i malo od toga i ukradu. Kad su poceli dica ce postat cure i momci dok zavrse. Sad bi stavljali rasvjetu pa bi je ugasili kad produ izbori . Postali su jeftini a lopovi to se zna. Najveci je trosak cevapi i kobasice i to im dadne ko ima interesa . Sad zaposljavaju u vodovod i elektru ko ima novca i koje podoban dobromu a mi borise sam i snalazi i zato ne idem na izbore nisu me uvjerili konacno da rade dobro .

 3. Ovo je sve djava odnija HDZ to je lopovska stranka umjesto da rade za interes naroda oni rade za svoj interes pokupise sve zivo ljudi moji ja vas samo pitam DO KAD CEMO OVAKO!!!

 4. Ni ja se ne bavim politikom ali znam sve što bi tribali uradit političari i malo ću pljuckat po njima jer i oni ser.ckaju pomeni. Samo sam ja pošten a oni su lopovi i debili koji meni pametnom kroje sudbinu. Evo “kokalo” je bar zavapio “do kad ćemo ovako!!!” s tri uskličnika jer njemu HDZ sve pokupi a mi ostale anonimne sveznalice čekamo da sve crkne pa ćemo vas mi unda spašavat i vodit u svjetliju pravedniju i pošteniju budućnost. Ha, dotada se strpite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here