Mladi Mostarci izumili neobičan privjesak za ključeve

Marin Bevanda, Luka Vučina i Robert Rozić su devetnaestogodišnjaci iz Mostara, koji su napravili privjesak za ključeve, proizvod kakvog još uvijek nema na tržištu.

Privjesak su nazvali ‘Rubico’, a riječ je o gadgetu veličine upaljača koji služi kao power bank, odnosno, punjač za mobitele, a ima i memoriju poput USB flash drivea.

Primjerice, ako slikate ili snimate video zapis, a nestane vam memorije na mobitelu, snimljeni materijal možete automatski prebaciti na privjesak. Rubico ima i bateriju, a mladi trojac s vremenom planira i nadograđivati proizvod.

Inače, tim mladih inovatora okupljen je pod nazivom Amplius electronics, a detalje projekta, koji vodi Tamara Knezović, možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.

Zamisao za ovaj inovativni projekt potekla je iz činjenice da su i sami svakodnevno imali problema s praznjenjem baterije i nedostatnom memorijom mobitela.

Zasad je načinjena prva verzija prototipa, a razvija se i druga, kako kažu, poboljšana inačica. Razvija se i aplikacija te je napravljena web stranica.

“Privjesak će se moći kupiti u tri različite verzije. Bit će kategorije za tinejdžere, poslovne ljude i studente. Kapacitet baterije i memorije će se u svakom privjesku razlikovati, a svaki će biti izrađen od različitih materijala”, pojašnjavaju Marin, Luka i Robert, inače studenti računarstva.

prvi.tv

3 komentara

  1. Valjda ima tisuću sličnih shema za privjeske ali super da momci rade i trude se.

    Like(2)Dislike(1)
  2. To je vec odavno izumljeno ali zelim im svu srecu u daljnem radu…samo naprijed

    Like(1)Dislike(0)
  3. To je ipak nešto

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.