MOST želi zajedničku vladu sa SDP-om i HDZ-om

Most je u srijedu dvjema velikim koalicijama predložio osnivanje jedinstvene vlade sastavljene od Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste te Mosta smatrajući da je Hrvastkoj u ovom trenutku potrebno jedinstvo, izvijestio je čelnik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare nakon prvih razgovora s SDP-om i HDZ-om.

“Mi smo u Mostu na jednostavan način uspjeli prevladati svjetonazorske razlike i podjele jer znamo da je u ovom trenu prioritet gospodarska situacija. Na takav smo način smo pristupili i SDP-u i HDZ-u”, rekao je Petrov.

Očekuje od jednih i drugih da taj dio razumiju i prihvate te da se pokuša napraviti jedinstvena vlada sastavljena od koalicija predvođenih HDZ-om i SDP-om i i Mosta.

Sve ostalo, kaže Petrov, bila bi prevara birača Mosta za koji su glasali i oni koji naginju ulijevo i udesno, ali su svoj glas Mostu dali jer podržavaju ideju da Hrvatska može ići naprijed i da je potrebno jedinstvo.

Petrov drži da Most može biti moderator tog jedinstva i da HDZ i SDP nakon 25 godina, uz jasna pravila igre, mogu zaustaviti animozitete i teške riječi.

“To je naš stav i od toga nećemo odustati”, rekao je Petrov dodavši da će se o tome tko bi bio mandatar te vlade odlučivati nakon prve i druge faze pregovora.

(Hina)

1 komentar

 1. Jeste li se upitali zašto je MOSTU potrebna OVAKO SLOŽENA VLADA nacionalnog jedinstva.

  Pa Petrov nije djete. On može dati podršku bilo kojoj opciji, ali program koji je ponudio ne može ispoštivati.
  Za puno toga što bi trebao učiniti treba promjena ustava i DOTREĆISKA VEĆINA. Opozicija će naravno sabotirati svaki pokušaj provedbe obećanog, da bi na kraju 4 godine mogli reći “OVI NISU NAPRAVILI NIŠTA”.

  Petrov je svjestan da se veliki koraci mogu raditi samo uz dvotrećinsku većinu u saboru, a za to je potrebno malo više od 76 mandata. Sa običnom većinom mogu se raditi sitne kozmetičke promjene i ništa više.

  Gospodine Petrov, ako te MOSTOVCI napuste radi osobnih interesa, znam da si čovjek i da ćeš se odreći mandata u SABORU, jer bi bio samo figura. Vratiti se METKOVIĆU i od njega napraviti grad, onakav, kakva bi trebala izgledati i ova država. PONOSNA, POŠTENA i ŠTO MANJE DUŽNA.
  OPET SMO NIGDJE…

  Ako dođe do ponovljenih izbora dajte podršku ovom čovjeku i njegovim idejama. Četvrt stoljeća ove dvije skupine vuku HRVATSKU u ambis. Gori ne može biti, a možda nešta i popravi.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.