Mostar: Do 16 sati glasovalo 8500 ljudi, gužve na biralištima i dalje velike (VIDEO)

Do 16 sati na biralištima u Mostaru za drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj glasovalo je 8500 ljudi.

Kako je za Fenu kazao generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimira Pleše, na mostarskim biralištima i dalje je velika gužva, a hitna pomoć je više puta intervenirala.

– Međutim, ne treba praviti paniku tamo gdje je nema. Velika je gužva i ljudima pozlije, a hitna pomoć je tu da pomogne onima kojima je pomoć potrebna – dodao je Pleša.

Birališta u Mostaru trebala bi biti otvorena do 19 sati, a po konzulovim riječima svi oni koji u 19 sati budu u redovima ispred birališta moći će i glasovati.

Bandić: Stopostotno veća izlaznost glasača u Tuzli

Odaziv birača u BiH u drugom krugu predsjedničkih izbora puno je veći u odnosu na prvi krug kada je na svim biralištima u BiH ukupno glasovalo oko 7300 birača.

Izlaznost je danas znatno veća u odnosu na prvi krug glasanja za predsjednika Republike Hrvatske i to su podaci koji se odnose sva diplomatsko-konzularna predstavništva u Bosni i Hercegovini, rekao je za Agenciju Fena prvi tajnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH Pero Bilušić.

On kaže kako se gužve i dalje stvaraju zbog birača koji se nisu prethodno aktivno registrirali za glasanje te moraju tražiti posebne potvrde kako bi ostvarili biračko pravo.

Generalna konzulica Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Dunja Jevak, također je potvrdila da je odziv u konzulatu povećan za 200 birača.

Više birača

– Do 16 sati je glasalo 485 birača, što je za 200 birača više u odnosu na prvi krug glasanja – istakla je Jevak.

Biračka mjesta su otvorena do 19 sati.

“Odziv u odnosu na prvi krug glasanja je doista veliki. Procjenjujemo da je do 16 sati glasalo oko 1.100 ljudi, odnosno 100 posto više nego što je bilo u prvom krugu”, kazao je za Agenciju Fena Ivan Bandić, šef Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Tuzli.

S obzirom na veliki broj birača koji ispred Generalnog konzulata stoje u redu kako bi svoj glas dali za jednog od dva kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, Bandić je kazao da će svima onima koji se u 19 sati zateknu na biračkom mjestu biti omogućeno glasanje.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.