Mostar: Deložirana obitelj Šarić

”Pod vedrim nebom, pa šta bude”, izjavila je Kata Šarić nakon što je deložirana s članovima svoje obitelji iz stana u Vukovarskoj ulici u Mostaru u srijedu nešto iza 11.00 sati.

Jake policijske snage, točnije 8 policijskih vozila i oko 30 policajaca, osiguravale su od jutarnjih sati prostor oko zgrade gdje se okupio velik broj novinarskih ekipa te manji broj građana.

Udruga Minores u utorak je priopćila da je novac za otkup stana prikupljen, no nova vlasnica Vesna Milas, inače zaposlenica Općinskog suda u Mostaru koji je i naložio deložaciju, to ne želi.

”Pokušali smo se dogovoriti s novom vlasnicom, ali nismo uspjeli ništa. Kaže ‘bit će dobro’, a sad, s njezine strane, šta će bit dobro – ne znam. Dobro će bit njoj, ali šta će bit s nama, ne znam…”, izjavila je vidno potresena Kata Šarić nakon deložacije.

Obitelj Šarić su primili su poznanici kako ne bi završili na ulici, no po riječima Kate Šarić, za dalje će vidjeti gdje će.

Nakon što su Šarići napustili stan, iz zgrade je izašla nova vlasnica Vesna Milas koju su okupljeni građani ispratili salvom zvižduka i uvreda te je Milas žurno odvezena kombijem sudske policije. Prethodno tomu, nakon što je sudski izvršitelj završio ovrhu, Milas je promijenila bravu ulaznih vrata. Nova vlasnica je, kako se neslužbeno doznaje, najavila tužbe protiv nekih medija, ali i obitelji Šarić, zbog klevete.

Danijel Rezo iz Udruge Minores kazao je u izjavi za medije kako će Katine stvari u stanu moći ostati 15 dana te da će Udruga dati sve od sebe da u tom roku, ako ne i prije, uspije obitelj Šarić vratiti u njezin stan. Ponovio je kako je novac za stan osiguran.

”Mi imamo novac i ne nudimo ga od jučer, a sada ako druga strana želi sačuvati obraz evo joj prilike”, ustvrdio je Rezo.

Podsjećamo, građani Mostara koncem siječnja svojim su tijelima spriječili prvu deložaciju Kate i njezino dvoje nezaposlene djece koji žive od 286 maraka Katine mirovine.

Ranije je kći Kate Šarić, Stana, rekla kako je prije dvadesetak dana poslana žalba Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Naime, obitelj Šarić deložirana je iz stana nakon što je Ustavni sud Federacije BiH presudio kako je neosnovan njihov zahtjev da se deložacija odgodi. Stan obitelji Šarić, prema odluci vještaka građevinske struke vrijedi 49.243.19 KM, a na ”bubnju” se našao zbog neplaćenih sudskih troškova od 4.422.60 KM. Stan obitelji Šarić kupila je Milas, zaposlenica Općinskog suda na kojemu se vodio sudski spor za 25.000,00 KM, navodi Bljesak.info.

”Na javnoj prodaji stana Općinski sud je konstatirao da se premetni stan ne može prodati ispod 1/2 utvrđene vrijednosti da se tražitelj izvršenja neće pojaviti kao kupac, te da se, osim V.M., više nijedna osoba nije pojavila na ročištu za javno nadmetanje. Potom je predmetni stan prodat kupcu V.M. za ponuđeni iznos od 25.000,00 KM”, navedeno je u odluci Ustavnog suda.

Kata Šarić je izgubila stan jer je njezin pokojni suprug Bariša bio u sudskom sporu oko zemljišta u naselju Drežnica. Nakon presude u korist Šarićevih, sudskom odlukom je na ime sudskih troškova Bariša trebao platiti iznos od 4.500 maraka. Troškovi su se popeli na iznos od preko 8.000 maraka.

Kata Šarić tvrdila je kako je Sud iskoristio njezinu neukost i da nije valjano obavještavana o tijeku procesa prinudne naplate troškova suda.

delozacija_kata_saric_2 delozacija_kata_saric_3 delozacija_kata_saric_8 delozacija_kata_saric_9 delozacija_kata_saric_11 delozacija_kata_saric_12 delozacija_kata_saric_13 delozacija_kata_saric_14 delozacija_kata_saric_15 delozacija_kata_saric_16 delozacija_kata_saric_17

9 komentara

 1. To je nažalost naša svakodnevnica ko ima daj mu još ko nema uzmi mu i ono što ima nek preparati što će ovom svijetu garibi

  Like(0)Dislike(0)
 2. Sramota da ovu jadnu zenu istjeraju iz vlastitog stana sve ce po jadnoj sirotinji

  Like(1)Dislike(0)
 3. Bitno je da ovi sto porez duguju oni nebudu izbacenu.Kate zahvali se HDZ i Covicu,pa glasat za stoku.

  Like(0)Dislike(1)
 4. Gospođi koja je kupila ovaj stan za mali novac, neka Bog plati po zaslugama.
  Ako je sve regularno bilo nek jeoj je sve najbolje, a ako je bilo i ma kakvih štela i malverzacija (da ne kažem kriminala),
  neka joj Bog plati, ali odmah bez ikakve odgode, istom brzinom kojom su oni razvlastili ovu obitelj.
  Neka Bog da snage i ovoj obitelji, a ljudima veliko srce da im pomognu da nekako nađu nužni smještaj.

  Neka mi kažu da sam jugonostalgičar, ali stvarno nisam za ovaj vid demokracije. Nekad se to nije dešavalo.
  Ovo je podlo, nemoralno i nadasve neljudski.

  Toliko ih ima koju duguju poreze, doprinose i razna duga davanja državi. Imaju ne kuće već cijela naselja, kretnine i kojekakve ne kretnine. Nih nitko ne dira. je li itko oduzeo šta Lijanovićima od osobne imovine. Oni osnuju d.o.o., naprave višemilijunske utaje i nitko nikomu. Sirotinja ne plati sudske troškove zbog bilo kakvih razloga i ostane bez osnovnih životnih sredstava.
  Žalosno i neljudski.

  Like(0)Dislike(0)
 5. ŠTO VAM GOVORI OVI PASUS IZ NAVEDENOG TEKSTA. Dobro ga pročitajte.
  Čista i klasična otimačina.

  Na javnoj prodaji stana Općinski sud je konstatirao da se premetni stan ne može prodati ispod 1/2 utvrđene vrijednosti da se tražitelj izvršenja neće pojaviti kao kupac, te da se, osim V.M., više nijedna osoba nije pojavila na ročištu za javno nadmetanje. Potom je predmetni stan prodat kupcu V.M. za ponuđeni iznos od 25.000,00 KM”, navedeno je u odluci Ustavnog suda.

  Utvređena cijena stana 49.243.19 KM. I ovo je namještaljka. Ima li još ijedan stan po ovoj cijeni u Vukovarskoj. Kupujem odmah, ali samo ako vlasnik dobrovoljno prodaje i s blagoslovom. Gdje možete za te novce kupiti stan u Mostaru. Istina, nije navedena kvadratura stana, ali ovo je cijena za vrlo malu derutni garsonjeru na Panjevini.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Dobro je gospodja prosla kupila stan u pola cjene svaka cast ali da dodjes do toga moras prodat dusu vragu.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Kriminal i krađa pod zastavom pseudo Pravde

  Kradljivca Vesnu Milas i njezinog kriminalnog sudca u Mostaru na sredini Rondoa javno zavezati, 10 Dana kamenovati i ondan klečajući ih zapaliti ako ne vrate 3 puta veći novčani iznos obitelji Šarić.

  Nažalost takvi smradovu osjećaju samo fizičku bol.
  Situacija kriminalna ista ko pod Titom !

  Like(1)Dislike(0)
 8. Zasto nije minirala stan kad je znala za dan delozacije i sve te stakore koji stite i sluze lopovskoj drzavi poslat ih u plamen

  Like(0)Dislike(0)
 9. Kriminal i krađa pod zastavom pseudo Pravde

  Miniranje stana bi pogodilo i nedužne ostale ljude i zgradi.
  Ko što sam rekao: na rondou oboje kamenovati pa ako ne vrate 3 puta novac, ondan zapaliti benzinom nek fino gore vidljivo svima !

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.