Mostar jedna od najpotcjenjenijih destinacija na svijetu

Kada razmišljamo o putovanju i omiljenim destinacijama puno gradova i zemalja nam odmah padne na pamet: Pariz, London, New York, Istanbul…

Međutim, postoje destinacije koje su svakako vrijedne obilaska ali se o njima malo zna ili nisu dobro promovirane.

Internet stranica harpersbazaar.com objavila je popis “najpotcjenjenijih gradova na svijetu” na kojoj se između ostalih nalazi Brugge, Budimpešta, Edinburg, Porto, Helsinki, Salzburg, Sevill, Tallin, Verona, ali i hercegovački dragulj – Mostar.

U tekstu o Mostaru piše da većina putnika koji putuju kroz istočnu Europu posjećuju Sarajevo, ali, dodaje se, da je i Mostar vrijedan obilaska, prenosi N1.

“Slikoviti grad je dom najslavnijeg mosta Balkana, Starog mosta, čarobnog kamenog luka koji spaja dvije srednjovjekovne kule i ulice pune trgovačkih radnji i prodavača. Mostar je okružen zelenim planinama pogodnim za šetnje i planinarenje”, piše još u tekstu i zaključuje se da prijestonica Hercegovine “posebno živne tijekom ljetnih mjeseci”.

bljesak.info

1 komentar

  1. ovaj sto je poredio Mostar i Budimpestu ocito nije bio van Mostara. Budimpesta je svjetska metropla ,nivo Praga i Beca, a sto ima jedan Mostar,posebno nakon rata? onaj most i toliko toga od cega covjek jedva ceka otici iz Mostara.

    Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.