Mostar najtopliji u Europi, pročitajte kolike su temperature u drugim europskim gradovima

Prema službenim podacima o visini temperatura u Europi, balkanski i mediteranski gradovi su danas bili uvjerljivo najtopliji, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH), u 15 sati u Mostaru je zabilježen 41 stupanj Celzijus. U isto vrijeme, u Sarajevu je bilo 36 stupanj koliko je bilo i u Bihaću i Bugojnu. Temperatura mora u Neumu izmjerena u 14 sati, kako navode iz FHMZ-a, iznosila je 27 stupanj.

Portal “Accuweather” je zabilježio da je temperatura u Podgorici danas iznosila 40 stupnjeva Celzijusa, a u Beogradu 38 stupnjeva.

Jednako toplo je bilo i u drugim gradovima u regiji. U Tirani je temperatura iznosila 37 stupnjeva, u Sarajevu 36, Zagrebu 35, dok je u Ljubljani bilo 33 stupnjeva

U pojedinim dijelovima Europe temperature su dosta niže. Tako je u Berlinu zabilježena dnevna temperatura od 26 stupnjeva, Bruxelles 24, Londonu 22, Istanbulu 31 i Parizu 29 stupnjeva.

U Pragu je također danas zabilježena temperatura od 32 stupnja, u Moskvi 22, Madridu 34 i Amsterdamu 20 stupnjeva.

Danas su se od visokih vrućina spasili stanovnici sjeverne Europe gdje je, naprimjer, u Kopenhagenu zabilježena temperatura od 22 stupnjeva, dok je u Oslu bilo 17 stupnjeva.

 

1 komentar

  1. Bla

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.