Mostar: U policiji postoje službenici koji su ”prešli na drugu stranu”

Opća percepcija građana Mostara o sigurnosti u gradu narušena je u zadnje vrijeme, posebno nakon ubojstva u Vukovarskoj ulici, te fizičkog napada na Duju Šantića.

Osim toga, mnogi su dojma da je broj provalnih krađa i otuđenja imovine, poglavito automobila, u stalnom porastu.

Dragan Jelonjić, načelnik Policijske uprave Mostar otvoreno je u razgovoru za RDV govorio o problemima s kojima se susreće policija, a koji se tiču manjka kadrova i propusta u organizaciji, s posebnim naglaskom na neuspostavljenu hijerarhiju koja blokira rad policije.

Jelonjić nije krio ni to da se policija susreće s problemom nesavjesnog obavljanja posla, a kazao je i da je jedan manji postotak policajaca “prešao na drugu stranu”. Ima i suspendiranih policajaca, ali ne i otpuštenih, jer još uvijek nije oformljen policijski odbor koji bi takve probleme službeno rješavao.

Jelonjić smatra da je policijski posao častan posao i da je većina policajaca tu da ga odradi časno i pošteno, kako to društvena zajednica i očekuje, ali da su problemi s kojima se policija susreće veliki. Također, apelirao je na građane da surađuju s policijom i prijave svaku kriminalnu ili nesavjesnu radnju.

Unatoč svemu, statistike govore da Mostar nije nesiguran grad, tvrdi Jelonjić, a stopa kriminaliteta u Mostaru je među manjima u BiH.

(RDV | Bljesak.info)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.