Mostar: U poštanskoj pošiljci pronađena droga

Ovlaštena službena lica Uprave za neizravno oporezivanje iz Odsjeka za carine i Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog ureda Mostar vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki u Carinskom referatu Pošta Mostar otkrili su drogu u paketu. Predmetna pošiljka bila je upućena iz Njemačke, dok je primalac bila fizička osoba iz Hercegovine. Sumnju u pošiljku je izazvalo ne navođenje opisa robe, dok je bila samo navedena vrijednost pošiljke.

Detaljnim pregledom pošiljke utvrđeno je da se u pošiljci nalazi pet različitih pakovanja sjemenki biljke konoplje, od kojih su dva pakovanja sa sjemenkama konoplje ,,Royal Queen“, dok su  se u tri pakovanja nalazile sjemenke konoplje ,,Zativo“.

Analiza predmetne konoplje je urađena pomoću kompleta za preliminarnu analizu na opojne droge, koja je donirana UNO od strane Ureda Ujedinjenih Nacija za drogu i kriminal (UNODC), putem Programa kontrole kontejnerskih roba u Bosni i Hercegovini
Istoimena biljka se nalazi u tabeli zabranjenih supstanci i biljki  čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i upotreba zabranjena shodno Zakonom o spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga. Službenici UNO shodno procedurama, obavjestili su službena lica MUP-a HNK PU Mostar koja su preduzela mjere iz svoje nadležnosti.

image

image

4 komentara

 1. E, ne daju jadnom seljaku živit!

  Like(1)Dislike(0)
 2. Glupost i primitivluk, dekriminalizirano ili legalizirano u najnaprednijim državama na svijetu, ali ne mi u Bih znamo bolje.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Budala daje sime uzeja u miliciji nebi ga niko dira

  Like(0)Dislike(0)
 4. “Anonimno”da si ti malo vise ucio u skoli i naucio pravopis,nebi te sad trebali desifrirat….

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.