Mostarski studenti nezadovoljni: Na prosvjedima tražili svoja prava

Oko stotinjak studenata Studentskog doma Mostar, okupilo se ispred doma na prosvjedima u utorak popodne da bi izrazili nezadovoljstvo radom uprave i direktora studentskog doma.

Studenti su prosvjedovali zbog postavljenog ultimatuma plaćanja mjesečne naknade do 15. u mjesecu, jer ukoliko ne izmire obaveze ukidaju im se obroci za taj mjesec, te može doći do isključenja iz doma. Direktor doma je studentima koji nisu izmirili mjesečne obaveze danas, blokirao kartice za obroke.

Studenti su najavili bojkotiranje cijelog sustava rada Studentskog doma Mostar i još veće prosvjede ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

“U natječaju za primanje studenata u dom nikada nije navedena cijena, usluge osoblja tj. kuhara su na niskom nivou, mi želimo da se broj obroka poveća na 40. Udjeljivali su nam proteklih mjeseci različite novčane kazne za koje nikad nismo dobili račun, u jednokrevetne sobe ubacivali su dva kreveta, i pri tome prikazivali zakonu samo jedan, te prali novac” rekla je jedna od organizatorica prosvjeda nazočnim studentima.

Studenti su podržali prosvjede, te očekuju razgovor s direktorom doma, inače će za tjedan dana održati rigoroznije prosvjede.

mostar studenti prosvjedi (1) mostar studenti prosvjedi (2) mostar studenti prosvjedi (3) mostar studenti prosvjedi (4)

bljesak.info

 

1 komentar

 1. Ne znam, možda su studenti dijelom u pravu, a dijelom i nisu.
  Mislim da bi s ovim lecima najprije trebali otići pred županije koji subvencioniraju njihov život u domu. Vi ste zaslužili mjesto u domu i tu subvenciju svojim radom, ali županije ne plaćaju ili neredovno ili nikako.
  Ekonomska cijena doma je znatno veća od onog šta studenti plaćaju (cca 350 – 400 KM), pričalo se jesenas.
  Studenti plaćaju cca 160 KM i nije u redu da barem do polovice mjesece ne izmire svoj dug.
  Što se tiče drugih stvari, znam iz priče da hrana i nije baš uvjek OK ni kvalitetom ni količinski,
  ali za te novce šta naći, a naročito kad županije ne izmiruju preuzete obveze i ne plaćaju dugove.

  Koliko znam, svi vi koji dobijete legalno dom potpišete određeni ugovor. Kako je onda moguće da vas drže na crno.

  Istina da su sobe prenapučene, ali da nisu puno bi Vas koji protestirate ostali van doma. Neki studenti čak žrtvuju svoj komoditet i potpisuju da primaju još jednog u sobu iz solidarnosti i prijateljstva. To vam odobravaju i na tom trebate biti zahvalni.
  Govorim iz prve ruke. Imam dva studenta u domu i ne žale se previše sem ponekad na hranu. Nisu dobivali nikakve kazne, čak su četvorica u jednoj sobi gdje je i trojici tjeseno, ali to je bila njihova odluka. Poznajem i g. Mikulića – ravnatelja i čudim se kako uopće uspjeva pozitivno poslovati. Jednostavnom matematikom to je vrlo teško.

  Ne znam studenti, razmislite – MOŽDA NISTE U PRAVU ili se obraćate na pogrešnu adresu.

  Ispričavam se što komentiram ono u šta nema direktnog uvida, ali bez uvrede, to je samo moje skromno mišljenje.
  Isto tako mislim da je studentski bunt pozitivna stvar. Možda uspije opametiti sve u lancu školstva da se malo trznu.

  Pozdrav svim studentima i uspješno na faksu.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.