Mostarski studenti video klipovima prikazuju probleme u obrazovanju

U sklopu provođenja kampanje unaprjeđenja obrazovnog sustava u BiH kroz temu “Kvalitetno obrazovanje i dobar posao”, tim studenata dva ekonomska fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” i Sveučilišta u Mostaru prikazao je zanimljive video klipove te najavio završnu konferenciju koja će biti održana 20. veljače u Tehnološkom parku “Intera” u Mostaru

Na završnoj konferenciji studenti, profesori i poduzetnici moći će iznijeti svoje stavove o temi potrebnih reformi.

U video klipovima u produkciji Agencije Web Studio studenti su preuzeli uloge glumaca, a prikazuju probleme s kojima se svi mladi susreću na njima svojstven način.
Studenti svojim video klipovima žele prikazati problem današnjeg obrazovnog sustava, nedostatka povezanosti teorijskog i praktičnog znanja, nesnalažljivosti studenata prilikom prvog radnog iskustva, te na potrebu povezivanja obrazovnih institucija i realnog sektora.

Inače, cjelokupan projekt je financiran od strane Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH i na njemu trenutno rade studenti s čak 14 fakulteta diljem BiH.

Studenti podijeljeni po timovima, kojih je ukupno sedam, nastoje na svoj način provesti kampanju poticanja reformi te ukazati na iznimnu potrebu za njima, prenosi Fena.

1 komentar

  1. Renata-metak!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.