MUP FBiH želi pod kontrolu staviti autocestu i sve brze ceste

Priča koju je prije nekoliko dana prvi objavio Večernji list o formiranju Prometne policije Federacije BiH dobiva svoj nastavak. Prema dokumentima koje smo dobili, Federalno ministarstvo unutarnjih poslova već dulje vremena radi na tom projektu.

Tražili opravdanja

U elaboratu o opravdanosti pokretanja postupka za izmjene Zakona o unutarnjim poslovima FBiH navedeni su razlozi, odnosno pronađena opravdanja zbog kojih se kreće u taj postupak.

– Jasno se može utvrditi kako postoji puna opravdanost da FBiH u cijelosti preuzme poslove iz oblasti sigurnosti cestovnoga prometa na autocestama i brzim cestama Federacije BiH, a koji su odlukama Parlamenta FBiH stavljeni u nadležnost na trajnoj osnovi JP Autoceste Federacije BiH, navodi se u dijelu spomenutog elaborata. Također, navodi se kako bi federalna Prometna policija radila na otkrivanju djela koja spadaju pod kategoriju međužupanijskoga kriminala te ostalih sličnih slučajeva. I dok bošnjačka politika aktivno radi na tom projektu koji ima za cilj nastaviti razvlašćivanje županija, hrvatski predstavnici u vlasti jasni su po tom pitanju. Oni ističu kako definitivno nema spremnosti da se krene u taj proces te jasno poručuju kako je policija u nadležnosti županija.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.