MUP ŽZH: Za nova vozila i uniforme potrošeno preko 1.500.000 KM

U četvrtak je MUP-u Županije Zapadnohercegovačke održan kolegij Uprave policije na kome su bili nazočni rukovoditelji temeljnih ustrojbenih jedinica vezano za izvješće o radu Uprave policije za svibanj 2017. godine, planirane aktivnosti 2017. godine i razno.

Pod točkom razno razmatranu su pitanja vezano za redovito funkcioniranje Uprave policije, a posebice vezano za uplate doprinosa i poreza za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova za 2015., 2016., 2017. godinu, a posebno u svjetlu najava održavanja štrajka upozorenja sindikata djelatnika MUP-a ŽZH vezano za neizmirivanje obveza iz plaća za poreze i doprinose.

Od Ministarstva financija ŽZH Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je informaciju o uplatama doprinosa i poreza uposlenika MUP-a ŽZH za protekle tri godine.

Mjesečni iznos obveza prema doprinosima na i iz plaće i porezu za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova u navedenim godinama iznosi približno 260.000,00 KM. Po osnovi obveza za mirovinsko-invalidsko osiguranje uplaćena su sredstva u iznosu od 6.253.086,52 KM, po osnovi obveza za zdravstveno osiguranje uplaćena sredstva iznose 2.771.570,51 KM, po osnovi obveza za osiguranje od nezaposlenosti uplaćena su sredstva u iznosu 358.294,74 KM a po osnovi obveza za porez na dohodak uplaćena su sredstva u iznosu od 515.868,92 KM.

Također u protekle tri godine po različitim osnovama uloženo je preko 1.500.000,00 KM,.a najveći dio se odnosio na materijalno tehničku opremljenost uprave policije: motorna vozila, uniforme, sredstva veze i dr. Također, u protekle tri godine provedena su dva natječaja za prijem policijskih službenika u radni odnos u čini policjac i mlađi inspektor, te je u radni odnos primljeno trideset šest policijskih službenika, a pri završetku je natječaj za prijem još trideset policijskih službenika koji će ubrzo biti upućeni na školovanje policijske službenike.

Na održanom radnom sastanku kompletni kolegij Uprave policije dao je punu podršku ministru Zdravku Borasu na njegovom doprinosu u funkcioniranju Uprave policije u proteklom razdoblju od kada je imenovan za ministra unutarnjih poslova, stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

6 komentara

 1. Pa zar je još ovaj kriminalac boras u muriji ?? jadni građani tko im vedri i oblači.. neki dan taj isti nije znao ni tablicu množenja niti adresu di živi baš me zanima jeli itko naučio jadnoga miniszra nije mu lako ???

  Like(1)Dislike(1)
 2. ma nije mi jasno gdje je utrošen taj novac i gdje su te uniforme, novi policajci nitko nema kompletnu uniformu čak ni cipele nisu dobili čizme nose na +40, pakoga ste onda ministre obukli i opremili pitam se’????????

  Like(0)Dislike(0)
 3. Bolan one sto rade za njih u civilu a to javnost ne smi znat ko su,i sve po zakonu.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Još kamera nabavite, ta to je biznis, pusti uniforme…

  Like(0)Dislike(0)
 5. Od čega su uniforme od krokodilske kože.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Oklen pareee

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.