Na Blidinju uskoro postavljanje križa visokog 15 metara

POovodom projekta postavljanja križa u Parku prirode Blidinje, točnije na Borovoj glavi, nedavno je održan sastanak u planinarskom domu „Orlova stina“. Sastanku su nazočili predstavnici Ekološko turističke udruge “Blidinje”, načelnik općine Posušje, predstavnici Planinarskog društva“Orlova stina“, fra Petar Krasić i ponuđač radova Dankić M.M.-T.Grad.

Na sastanku je donesena odluka o izgradnji armiranog betonskog križa visine 15 metara. Prikupljene su sve dozvole za izgradnju, te je početak radova planiran u lipnju ove godine. Križ će biti postavljen u čast sv. Bernarda, zaštitnika planinara, a projekt je pokrenut na inicijativu Ekološko turističke udruge “Blidinje”, uz podršku općine Posušje, općine Tomislavgrad, H.P.D. Pločno ,P.D. Orlova stina, udruge Visit-Blidinje i Franjevačke kuće molitve “Masna Luka” .

Donatore i sve one koji su na bilo koji način pomogli ćemo objaviti na našoj stranici, a svi oni koji žele sudjelovati novčanim prilogom mogu se obratiti na:

EKOLOŠKO – TURISTIČKA UDRUGA “BLIDINJE”
Kontakt: 063 326 425, e-mail: [email protected]
Broj žiro računa : 3382202264834629 UniCredit bank dd ID BROJ : 4272360490003, navodi Blidinje.net.

20 komentara

 1. I vi i krizevi vise
  Klanjate se zlatnom teletu
  Isus je bio ponizan
  Veze vi nemate s njim

  Like(1)Dislike(4)
 2. Sukrija Mehmedpasic

  Dajte molim vas otkud pravo samostalno donositi takve odluke,nemam nista protiv kriza al mislim da za ovakve projekte trebate dobiti suglasnost iz Sarajeva draga hrvatska braco!?!? Ovaj park prirode nalazi se u BIH….Betonski radovi u nacionalnom parku prirode??!?!?

  Like(5)Dislike(7)
 3. samo križevi i što više križeva
  više nemorala u obitelji i općenito u društvu.borili se kao eto protiv komunizma a radimo sve kao oni mirovine,spomenici,raznorazne parade,………………………………………….!?

  Like(2)Dislike(2)
 4. Što ste protiv križa.pun Mostar džamija.to nekomentarišeteeštaje sa jajcem bez dozvole džamija se pravi.kako to.

  Like(5)Dislike(1)
 5. Ko ne voli križ .Taj je protiv.munare.vjera je jedna.bog je jedan uzmite svete knjige ma čije bile pa ih samo prelistaj.naučićeš nešto.jer ste van pameti sa glupim komentarima .Seljaci ste u mozak.

  Like(2)Dislike(1)
 6. Bogu i krizu svaka cast a ko ce bit kad bude otkrivanje,ja mislim ds ce glavni bit drug dtagan.dalje necu komentirati.

  Like(1)Dislike(1)
 7. Uzmi Kriz i nosi gaaa

  Like(1)Dislike(0)
 8. Taj križ najmanje je bitan što će stati na zemlji.bitno je poštivat vjeru ma koja vode bila.ako si pravi čovjek.a ako nisi samo komentiraj da ti brže dan prođe.čovjek koji vjeruje.vjeruje u boga.ma koji to bio naš.vaš.ili pravoslavni.jeda je bog.znase.

  Like(0)Dislike(1)
 9. malo je 15 metara…dajte makar 50 metara…kakvi smo mi hrvati a gradimo takve male krizeve…

  Like(3)Dislike(0)
 10. Dali ste mi ideju.za vrijeme rata bila sam u prognanstvu dva mjeseca za ta dva mjeseca gledala sam mala i velike Hrvate mali su bili pravi Hrvati.dok oni veliki.njih se trebamo bojati.zato se prave mali križevi od 15 metara.a ne od 50.mali Hrvat je ponizan i skroman,a oni veliki nedaj ti ga bože u kući imat.uvjek mu malo.daj još.samo se kolju riječima neće niko da popusti samo ljepi svi kad treba čestitati.božić.bajram.i pravoslavni Božić.svi su ljepi .

  Like(0)Dislike(0)
 11. Dali ste mi ideju.za vrijeme rata bila sam u prognanstvu dva mjeseca za ta dva mjeseca gledala sam mala i velike Hrvate mali su pozdravljam sve potrebe ljude i na koje vjere bili.Nek im je bog na pomoći to toliko od običnog čovjeka i bože čuvaj svakog.I onog ko nema nikog.Otvori oči bogatim da vide siromašne bilivi Hrvati.dok oni veliki.njih se trebamo bojati.zato se prave mali križevi od 15 metara.a ne od 50.mali Hrvat je ponizan i skroman,a oni veliki nedaj ti ga bože u kući imat.uvjek mu malo.daj još.samo se kolju riječima neće niko da popusti samo ljepi svi kad treba čestitati.božić.bajram.i pravoslavni Božić.svi su ljepi .

  Like(0)Dislike(0)
 12. Uff komentara…

  Like(0)Dislike(0)
 13. Kriz se postavlja u cast planinara izletnika isvih koji imaju veze sa planinom i jednom godisnje ce bit misa za sve

  Like(0)Dislike(0)
 14. Dragi planinari pa kome se pravdate. Nema onog ko je narodu ugodio pogotovo ovim nekim pojedincima koji na sve imaju negativan komentar. Odlučili ste i gradite kriz spontora u dobrocinitelja ce uvijek biti. Samo jos objavite kad ce misa bit hoce li na sv. Bernarda?
  SRETNO SA GRADNJOM I NEKA DRAGI BOG CUVA IZVOĐAČE RADOVA

  Like(0)Dislike(0)
 15. Nemojte ih komentara.to je tako.poslje rata je bila najezda u crkvama od veliki katolika.mi mali nismo imali mjesta.al ga zato imamo kod Boga.nek se samo živi i vjeruje.ko vjeruje im božju pomoć.ko nevjernike nema ništa.bitno je da sam u duši čista uz pomoć boga .

  Like(0)Dislike(0)
 16. Nacionalni park Blidinje je u Hercegovini nije u Bosni.pa valjda Hercegovci imaju pravo napraviti posvetu svojim planinarima.ha ha.pa kome to smeta i kog bi trebalo pitati nego ćaću u svojoj općini.da mu da suglasnost.

  Like(0)Dislike(0)
 17. Križ za molitvu i zaštitu planinarima, super!!!!
  Ali B E T O N !!!!!

  Dajde malo kreativnosti!!!!
  Natječaj za najbolju ideju!
  Križ i materijal koji se uklapaju i u skladu su s parkom P R I R O D E!!!
  Kamen na kamen npr!!!! ??

  Like(2)Dislike(0)
 18. Hoće li raditi križ od drveta da satrune.il od željeza da ga korozija jede.beton pa štap.naj sigurniji još ga lijepo doraditi.i to je to.planinari.Nek vas u divljini prati i čuva božija ruka.ne samo vas.nego sve ljude koji obožavaju planine ma gdje god bili.

  Like(0)Dislike(0)
 19. Ideja je super. Pozdrav gss i planinarima.

  Like(0)Dislike(0)
 20. Pozdrav planinarima.i cijeloj mojoj Hercegovini.u srcu je nosim posebno moj Trebižat.??????????????

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.