Na listi za Sabor Republike Hrvatske Ljubić, Raguž, Jeleč, Glasnović…

Nositelj HDZ-ove liste 11. izborne jedinice za Sabor Republike Hrvatske je Božo Ljubić, odlučeno je na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a Republike Hrvatske u četvrtak navečer. Drugi na listi za dijasporu je Željko Raguž iz Stoca. Glasači iz dijaspore na HDZ-ovoj listi moći će još glasovati za dr. sc. Vjekoslava Jeleča, poznatog neurokirurga koji je rođen u Doboju, a već godinama radi u Zagrebu. Iako se za njega tvrdilo kako će biti nositelj neovisne liste za dijasporu koju će poduprijeti većina pravaških stranaka iz Hrvatske te više hrvatskih stranaka iz BiH, general Željko Glasnović ovakve je navode demantirao te se nalazi na četvrtom mjestu HDZ-ove liste. Glasnović je na posljednjim izborima uspio izboriti mjesto saborskog zastupnika u Republici Hrvatskoj. HDZ-ovu listu čine još i Danijel Glunčić, Davor Čordaš, Dragan Konta, Ivanka Mađar Šimić, Ružica Šapina, Miroslav Piplica, Ankica Gudeljević, Dario Španović, Ivanka Barić i Goran Čogelja.

Podsjetimo, ranije se u medijima spekuliralo kako bi nositelj liste za dijasporu mogao biti Milijan Brkić koji trenutačno obavlja funkciju zamjenika predsjednika HDZ-a Republike Hrvatske, a podrijetlom je iz Ljubuškog, međutim, on je na vlastito inzistiranje na listi 2. izborne jedinice. Na već spomenutoj sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a RH dogodio se obrat. Iako je bilo gotovo sigurno da se Brkić uspio nametnuti kao nositelj u 4. izbornoj jedinici, obrat se dogodio kada je odlučeno da prva u 2. izbornoj jedinici, umjesto u 9., bude potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić. Sudionici prepričavaju da se tada ustao Milijan Brkić, zamjenik šefa HDZ-a, i rekao da on prepušta svoje mjesto prvog u 4. jedinici Miroslavu Tuđmanu te inzistirao da on bude zadnji, tj. 14. u 2. izbornoj jedinici. Navodno je ispalo da bi Tuđman trebao biti 14. u 2. izbornoj jedinici, pa je to ponukalo Brkića da mu prepusti svoje mjesto, a da se on pokuša preferencijalnim glasom izboriti za saborski mandat. Na listi za dijasporu ovoga puta nije se našao Ivan Šuker, podrijetlom iz Livna, koji je na izborima u listopadu prošle godine zauzimao drugo mjesto na listi Domoljubne koalicije te uz Božu Ljubića i Željka Glasnovića ušao u Sabor Republike Hrvatske.

VL

9 komentara

 1. General Glasnovic je daleko najbolji !

  Like(2)Dislike(11)
 2. ZA Glasnovića!

  Like(1)Dislike(6)
 3. osim za Glasnovica ovu ostali ce dobiti glasove tek mozda clanova obitelji…to znaci da se odbor pripremi za regularno prebrojavanje !

  Like(0)Dislike(9)
 4. Ljubic je politicki mrtvac, a na proslim izborima je uspio skupiti ca. 1700 glasova. KAKO? Presmijesno, koga ce on predstavljati bilo gdje, a i koga je ikada igdje predstavljao.. Iskljucivo general Glasnovic dolazi u obzir!!!

  Like(3)Dislike(10)
 5. Glasnovic je puko ko kokica.
  Za njega vrijedi ona narodna: kao krava koja dadne 25 litara mlijeka pa onda udari nogom i prospe sve.

  Generale, idi doktoru dok nije kasno.

  Like(17)Dislike(3)
 6. Ah sve ” dika”. Sto to ne radite na svojoj rodnoj grudi? Za svoj rodeni narod nego ste prebjegli u Hrvatsku jer tamo imate sto drpati.

  Like(1)Dislike(7)
 7. Jedan veliki Hrvatski književnik davnih dana napisa;
  “HRVATSKA ĆE VIDJET DOSTA RAZNIH ČUDA AL NE NAĐE ŠTRIKA ZA TOLIKO JUDA”
  Zato naš dragi prijatelju iz ratnih dana generale Glasnoviću,dokazao si svoje domoljublje skupa s nama u ratu,želimo da nas i dalje vodiš i dokazeš to i u miru!
  Nisi svoj Hrvatski narod nikada izdao ni prodao i znamo da nećeš!
  Velika potpora svih branitelja!
  A za sve”JUDE”dal se zvali Titići, Čovići,Jovići,Ljubići,Raguži,Lijanovići,Komšići,Jukići,Borasi,Galići,Ćosići..hm.nevjerovatno ma koliko ih sve ima i sve druge znane i neznane političare koji sve uništiše dobroga,što im dođe pod ruku nek nam se maknu više s puta.
  Tako smo mali narod a vidite koliko sve izdajnika i prodanih duša ima?
  Pravo je čudo da Hrvatski narod uopce vise opstaje i postoji.

  Ne manipulirajte vise narodom i ne igrajte se više njihovim životima i sudbinama.
  Dosta ste nas svojim tzv.
  “domoljubljem”za svoj vlastiti džep vodili u ratu kao i svih tih godina nakon rata do samog istrebljenja,unistenja i propasti! DOKAZALI STE SE!
  Zar vam”drugovi partizani i njihove sluge”nije više dosta pljačke svog vlastitog naroda,zar vam nisu više puni džepovi il koliko su vam duboki da ih jos možete puniti na racun sirotinje?
  Ništa vam očito više nije sveto!
  Nek vas sve bude sram i stid bar od onih naših dragih mladih prijatelja koji proliše krv i ostaviše negdje daleko i svoje živote.
  Upitajte se što ste sve zla uradili svom vlastitom narodu?
  Preispitajte svoju savjest!
  Pokrali ste svoj vlastiti narod ,stvorili od njega sirotinju koja danas nema dovoljno ni za život kao ni za liječenje ni lijekove za sebe i svoju djecu pa ako jos može bježi bilo gdje diljem svijeta glavom bez obzira.
  Krpelji,sklonite se više,da vas više narod ne gleda.
  Jeste li svjesni da oboli narod od vas i vaših djela.
  Sklonite se vise već jednom da narod počme disati.
  Pustite one istinske i čiste dokazane domoljube kao i sve čestite i čiste moralne i nepokvarene mlade vama”nepodobne”ljude našu mladu inteligenciju da vode svoj narod za boljitak svih ljudi.
  A o vama?
  Nismo mi ti da vas mrzimo i sudimo,nego nam je vas ŽAO što neznate što radite! Novac”ta sotona”okupirala vas je i sad ste njezin zaluđeni i ovisni sluge i robovi.
  Savjetujemo vas ako još imate imalo savjesti,sluha,vida i uma da trazite obracenje i pokajanje što učiniste Bogu i njegovoj djeci,jer i sam kaže”što ucinite i jednom od moje male braće meni ste učinili”
  Jer za sve”DAN DOLAZI”,a tako je blizu!
  Danas nas ima a sutra..Bog zna!
  Pozdrav svim ljudima dobre volje kao i svima koji su zalutali sa Božjeg puta.
  Nek nam svima prosvjetli pamet i vodi nas kroz zivot do vjecnosti!

  Like(5)Dislike(10)
 8. a pun mi je kurac ovog ljubića. di god je dobra plaća on je tu. minja stranke ko cigo konje. taj može biti i srbin i musliman a najmanje hrvat.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.