Na natječaj za 70 policajaca prijavilo se 2640 kandidata

Na natječaj za prijam 70 kadeta Granične policije BiH stiglo je čak 2640 prijava, što znači da je u prosjeku na jedno radno mjesto konkuriralo 38 kandidata. Ovi podaci jasno pokazuju na to da je država i dalje najpoželjniji “šef”, ali i na veliku nezaposlenost.
Iz Granične policije kažu kako Povjerenstvo za izbor radi na pregledanju prijava, piše Glas Srpske. – Kandidati koji ne ispunjavaju uvjete natječaja ili su njihove prijave nepotpune ili nepravodobne bit će obaviješteni i imaju pravo prigovora ravnatelju Granične policije, istaknuli su iz Granične policije.

Naglasili su da će Povjerenstvo nakon razmatranja prigovora i donošenja odluke odrediti datum početka testiranja kandidata koji su ispunili sve uvjete. – Kandidati će o testiranju biti obaviješteni telefonski, na internet-stranici Granične policije BiH i na oglasnim pločama organizacijskih jedinica, istaknuli su iz Granične policije. Kandidati će polagati test općeg znanja, fizičke sposobnosti, psihotest te obaviti liječnički pregled i intervju.

Granična policija je na kraju prošle godine imala 2182 službenika, među kojima su 1964 policajca, 150 radnika, 52 državna službenika i 16 pripravnika. Iz ove instituciji su istaknuli kako je pravilnikom o unutarnjoj organizaciji predviđeno 2646 zaposlenih i da je prazno 480 radnih mjesta. Granična policija je za bruto plaće u 2015. godini utrošila 49,65 milijuna maraka

5 komentara

 1. capt. Jean-Luc Picard

  Svi bi spavali i primali plaću

  Like(1)Dislike(0)
 2. Dali ja imam sanse?

  Like(0)Dislike(0)
 3. Gorica bolan,
  pa policajcu je posa da cinka, ti malo polupa lončiće ko i ova država.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Ima bravara tokara i ovi sa 4 osnovne. Ta nema nijedan regularnu skolu osim banjolucke diplome.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Za babarogu policiji nije posao da cinka i izmislja nego da profesionalno radi svoj posao.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.