Na SFF prikazan film “Hercegovina”

Na Sarajevo Film Festivalu, u Cinema Cityju prikazan je i film “Hercegovina”. Po scenariju dr. sc. Ive Čolaka, produkcijska kuća “Kadar” je prije nekoliko dana završila montažu filma “Hercegovina”. Autori filma su Ivo Čolak i Zdenko Jurilj, producent je Tomislav Bubalo, snimatelj Antoni Ćorić, a montažer slike i zvuka Tomislav Topić. Film je u potpunosti financirala japanska agencija JICA.

U ovome je filmu Hercegovina predstavljena kroz male stvari, male ljude, rituale bliske svakome čovjeku, bez pompoznosti i veličanja bilo ljudi, bilo događaja. Glavna uloga je sama Hercegovina i svi njezini simboli. I ona i oni prikazani su kroz 4 faze: rođenje – odrastanje – zrelost – beskraj. Prizori iz filma uobičajeni su za hercegovačku svakodnevicu, oni su svugdje oko nas.

Film nema glazbu, nema naratore, nikakav tekst, nema nikakvih titlova i ostalih dodataka, ostavljene su samo izvorne slike i zvukovi Hercegovine.

“Može se film nekome svidjeti ili ne svidjeti, ali zasigurno nitko u svijetu mu ne može prigovoriti da nije originalan”, ističu autori filma.

DL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.