Najava: 5. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju

U četvrtak, 9. lipnja, večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru međugorske crkve, službeno započinje 5. Međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom pod geslom „U MARIJINOJ ŠKOLI“. Svetu misu će predslaviti međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je ujedno i koordinator susreta. Zadnjih dana odvijale su se intenzivne pripreme za susret jer je trebalo pronaći smještaj i smjestiti oko 1700 sudionika hodočašća iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Italije, Rusije, Bjelorusije, Latvije, Litve i Ukrajine. Opet kao Gospino čudo možemo posvjedočiti da su se, unatoč krizi i poteškoćama, župljani odazvali pozivu te je ponuđenih kreveta i preteklo.

hodocasce logo

Program hodočašća je već uobičajen i može se naći na linku: http://medjugorje.hr/files/file/osobesinvhr16.htm. Za one koji možda planiraju dolazak na jedan dan, svakako preporučujemo subotu, kad će se ujutro moliti zajednička krunica na Podbrdu, a poslije podne su vrlo interesantna predavanja naših ovogodišnjih predavača: gosp. Ivana Tutiša (prvi trajni đakon u Đakovačkoj i Srijemskoj biskupiji, a drugi u cijeloj Hrvatskoj.

Već dugo godina radi kao vjeroučitelj u osnovnoj školi. Sa svojom suprugom Marijom ima šestoro djece, od toga jedno sa posebnim potrebama.) te projekta MONDO DI LUSY (Anna Benedetti e Gianluca Anselmi svjedoče o svojoj odluci za život unatoč saznanju da će dobiti djevojčicu sa downovim sindromom – Lusy. Svojom životnom pričom i pjesmama žele prenijeti drugima poruku nade, solidarnosti, brige za druge, zajedništva, prihvaćanja različitosti, ljubavi prema drugima i prema životu.)

Također pozivamo sve župljane i one koji to žele da sudjeluju u večernjem programu u petak, subotu te na župnoj Sv. Misi u 11 sati u nedjelju koju će animirati osobe s invaliditetom i sve će biti u pjesmi, pokretima i začinjeno s puno žrtve i ljubavi.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.