NAJAVA: Akademija u čast časnim sestrama franjevkama župe Gorica Sovići

U Staroj crkvi u Gorici, u četvrtak 27. kolovoza 2015. godine upriličit će se AKADEMIJA u čast časnim sestrama franjevkama Krista Kralja iz Mostara koje su na službi u župi Gorica – Sovići, u povodu njihova trajnog odlaska iz župe sv. Stjepana Prvomučenika.

– Nakon 55 godina plodnoga rada na svim poljima, posebice na duhovnome u našoj župi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici i Sovićima, odlaze nam časne sestre! Najljepši i najuljudniji način da im kažemo velika HVALA za sve jest da se skupimo u staru crkvu u Gorici gdje će biti svečana akademija njima u čast i znak zahvalnosti, poručuju organizatori.

Početak programa je u 20 sati.

Organizatori akademije su Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, Frama župe Gorica-Sovići, Franjevački svjetovni red župe Gorica-Sovići, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka sv. Stjepan Gorica i Župni ured Gorica-Sovići.

grude-online.info

8 komentara

 1. Veliko im hvala! Veliki gubitak za našu i svaku župu koju su napustile 🙁

  Like(0)Dislike(0)
 2. Hvala časnim sestrama koje su djelovale u našoj župi!Posebo hvala s.Elizabeti koja je 20 godina vodila filijalu u Šimićima!Sretno im u daljnjem njihovom životu.Veliki je gubitak ali šta se tu može.Stavimo ih u naše molitve!Trebamo se moliti i za nova duhovna zvanja iz Župe!

  Like(0)Dislike(0)
 3. Svećenici vode crkve i župne i filijalne, ne sestre.
  Osim toga nije filijala u Šimićima nego u Pejićima.
  I meni je žao sestre što idu ali…

  Like(0)Dislike(0)
 4. Hmm Elem, ne bih se s vama složila; časne sestre su dio pastoralnom tima…tj. imaju svoju ulogu u zupi, bez obzira kak vi na to gledate…. a u članku koliko ja vidim nitko nije spomenuo šimiće-(ma istina da su i oni dobili titulu zaseoka u kojeg NAZALOST i moji potpadaju a u principu nije ok…. jer nas nitko nije pitao… ni ja nisam pristalica simica) od kud ta informacija. .. lupetate gluposti… šteta da sestre odlaze sa zupe…. tražite od drugih redovničkih zajednica sestre, da se stave na raspolaganje vaše zupe… imate mali milijun sestara koje bi možda dale svoje sestre župu… sretno!!

  Like(0)Dislike(0)
 5. Sestra Elizabeta se 19 godina brine o filijalnoj crkvi u donjim Sovićima (Pejići) i od srca joj hvala!

  Like(0)Dislike(0)
 6. Crkva je u Šimićima a ne u Pejićima

  Like(0)Dislike(0)
 7. Je

  Like(0)Dislike(0)
 8. Župa je Gorica i sjedište je u Gorici časnih sestara a ne sovići. To je tek filijala.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.