Najava: Akcija čišćenja i uređenja Bristovice

U subotu 11. ožujka 2017. godine održat će se akcija čišćenja i uređenja Bristovice.

Mnogi mještani Ružića i Drinovaca koriste priliku za šetnju, trčanje i rekreiraju se po prirodi uz miris kadulje, smilja i različitog bilja, čistog zraka i prekrasnog pogleda na imotsko-grudsko polje, Biokovo i okolne planine.

Problem je što svaki šetač i rekreativac svako malo naleti na hrpe smeća koje nesavjesni i nekulturni mještani ostavljaju okolo.

– Nastojimo svojim primjerom ukazati na problem divljih deponija, a kako stvari stoje morat ćemo upozoriti i nadležne institucije, koje gledajuć do sada, nisu pokazale neke rezultate ili su napravili vrlo malo po pitanju divljih deponija ili smeća uz ceste općenito, ističu organizatori ove akcije.

Početak čišćenja je u 11 sati, a ovim putem pozivaju se framaši, kao i župljani župe Drinovci i Ružići da se odazovu ovoj hvale vrijednoj akciji.

Bristovica je stara ledina ispod brda Malič, nalazi se na samoj tromeđi Tihaljine, Ružića i Drinovaca. To je mjesto na kojem su se u doba turske vladavine skupljali naši pradjedovi i sa svojim svećenicima – franjevcima prikazivali Bogu svetu misnu žrtvu. Središte je duhovnog života, vrelog duhovne okrepe i klijalište rodoljublja. Najnovija povijest Bristovice započela je 22. lipnja 1971. godine. Od tada pa do danas brojni župljani okupljaju se jednom godišnje, prva nedjelja u mjesecu lipnju, da bi sačuvali spomen na svoje pretke koji su čuvali vjeru u Isusa.

grude-online.info

6 komentara

 1. ko ovo organizira

  Like(0)Dislike(0)
 2. Akcija je hvale vrijedna ali zasto se pozivaju obicni ljudi da ciste imaju eko udruge koje primaju novce za takve stvari neka nesto rade

  Like(2)Dislike(0)
 3. Posa koji se pocinje u podne nista od njega.

  Like(0)Dislike(1)
 4. Posebno ako je puno selo mudrijaša ko mimo.

  Like(0)Dislike(2)
 5. Gdje je udruga Kadulja i Milena, neka organiziraju kakvu akciju i pomognu a ne osnovalo udrugu da Milena Leventić prima plaću.

  Like(1)Dislike(3)
 6. Jadan ti sam sa sobom kad znaš prozivati ljude prije provjeri Milena Leventić neradi u udruzi Kadulj ima više od dvije godine a više je ona očistla neko možžeš zamisliti. Dobro komentiraš a mislim da nisi bio u akciji čišćenja crkve , okoliša i ostalo što se radi u župi. Očito ti je to duševna hrana olajavati druge a sam nemrdaš prlom osim po tastaturi.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.