NAJAVA: Predstavljanje knjige GRUDSKI ŽRTVOSLOV u Zagrebu

U petak 15. svibnja 2015. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, u Zagrebu upriličit će se predstavljanje knjige GRUDSKI ŽRTVOSLOV.

U programu će sudjelovati: akademik Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske; Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba; Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude; dr. sc. Mile Bogović, biskup; prof. dr. sc. Josip Jurčević; dr. sc. Zvonimir Šeparović, Vlado Bogut, autor knjige; te Ivan Galić na glasoviru.

Voditeljica programa je Vesna Bihar, a početak predstavljanja knjige je u 19 sati.

OBAVIJEST-I-POZIVNICA-ZA-GRUDSKI-ŽRTVOSLOV-U-ZAGREBU

12 komentara

 1. lako je bilo ovu knjigu napisati kad su 99% svjedoka pomrli a ono što je ostalo posenililo. ipak su ostale priče od stari u obitelji koji govore da ovo nema veze svezom a da je to netko uzeo novce na knjizi pa se pitam što ne napišu knjigu o domovinskom ratu pa da se vidi tko je pušku nosio tko je ranjen tko je mirovinu zaradio tko je kako poginuo tko je krao itd. jer većina je živa .

  Like(5)Dislike(2)
 2. Šeks ti si obična mutikaša. Tebi su svi posenilili osim tvojih u obitelji svi posenilili, a ti kad znaš pisati komentare napiši bolan i knjigu o Domovinskom ratu.

  Like(2)Dislike(4)
 3. Dok je ovakvih kao ŠEKS crno nam se piše. Taj u svemu vidi zlo semo ne u onom šta njemu ide u DŽEP, bez
  obzira odakle došlo. Vidi se da komentira nešta šta nije čitao ni razumio. U knizi su većinom činjenice izvađene iz matica župnih ureda i državnih ureda, potkrijepljene svjedočenjima. Uistinu na nekim mjestima ima nepotrebnih i pristranih komentara, ali ovo je ipak spomenik žrtvama grozota koje su se tada dešavale. Pokoj svim spomenutim i nespomenutim gruđanima i ostalima koji su u tim groznim vremenima izgubili život bez obzira kojim stranama pripadali (ustaše, partizani, domobrani, talijani, njemci i ini.)

  Like(3)Dislike(3)
 4. ja na križnom putu sam imao samo dida a u ovom ratu sam bio otpočetka do kraja i da sam znao da ovo neće bit hrvatska otiša bi u njemačku i vratio se ko gospodin te bi rješio skrb a dici bi pokaza da sam bio ranjen kao većina što jeto rješila a najverovatnije i mrki i grga su pripadnici minhen bojne.

  Like(3)Dislike(3)
 5. Tvoje ogorčenje i flustriranost iz Domovinskog rata ne smije biti razlog blaćenja ove uistinu vrijedne knjige. Opet ti kažem napiši knjugu i objavi svoja herojstva.

  Like(1)Dislike(2)
 6. herojstva i heroji ne postoje samo čobani i mi stoka sitnog zuba pa na kraju shvatiš to da je to sve politika

  Like(3)Dislike(0)
 7. Knjiga je u redu! I ja sam bio u ratu, mislim da je ovo trebalo davno objaviti!
  Neka se zna i moji su dva didova brata nestala na Bleiburgu i Križnom putu a i did je bio u Domobranima i sretno, Bogu fala, doša kući!
  Ne slažem se da je ovo loše! Ovo je dobro!

  Like(2)Dislike(0)
 8. Kada je u Grudama netko nešto napravio a da ga na ovom portalu nisu popljuvali komentarima? Nikada! Predlažem urednicima portala da ukinu anonimno komentiranje, neka se prijave preko facea ili e-maila pa neka onda pljuju po nekome… Ovako nema smisla, ljudi se prozivaju iznose se laži o ljudima a nikome ništa…

  Like(1)Dislike(0)
 9. PoZDravljam pisce knjige i zahvaljujem im na trudu kojeg su uložili da iznesu dugo godina zabranjivanu ISTINU o Hrvaticama i Hrvatima Grudske Općine koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske Države.
  Milan.

  Like(0)Dislike(0)
 10. IZ PRVE “DRINE” POSLIJE POGLAVNIKOVE SMRTI (3) dio
  GESLO: NAŠE JE IME NAŠ PROGRAM, A ZOVEMO SE “DRINA”

  Like(0)Dislike(0)
 11. Pročitao sam ovo hrvatsko/francusko vjenčanje u Parizu prije pedeset (50) godina. Nama mlađima je to naprosto teško za povjerovati da se je tako nešto moglo dogoditi u našem selu Sovići.. Preporučio bih svima da otovre ovaj link i pročitaju nešto slikovito, istinito prikazano što se ni u filmu ne može slikovitije prikazati. Komentirajte i dadnite vaša osobna mišljenja. Ja sam već komentirao.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.