NAJAVA: Promocija zbirke pjesama Ponos visina autora Radoslava Bošnjaka

Radoslav Bošnjak Doća rodio se 1955. u Dragićini, općina Grude. Osnovnu školu završio je u Grudama, a srednju školu strojarskog smjera u Mostaru. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu završio je ondašnji studij socijalnog rada.

Životna zbilja ga Božjim naumom vraća ponovno u rodno mjesto gdje trenutno živi, odgovarajući na izazove svakodnevnog života. Njegove pjesme su odraz životnog iskustva i pokušaj razjašnjenja nekih krivih postavki u sadašnjem trenutku.

Objavio je zbirke pjesama: Sjecište života (1998.) i Tajna sjete (2002.), te uradio amaterski dokumentarni film Kršćanin uzmiče, a Sotona riče (2007.

O novoj, trećoj, zbirci pjesama pod naslovom Ponos visina koja je izišla u nakladi Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg, govorit će svećenik, novinar i pjesnik don Ilija Drmić.

Program će voditi i stihove iz zbirke kazivati novinarka Ivana Bošnjak.

Da ova korizmena večer bude prožeta lijepom duhovnom glazbom pobrinut će se Marko Bošnjak.

Naravno, u programu sudjeluje i autor Radoslav Bošnjak koji će nam približiti svijet svojih stihova.

Promocija će se održati 14. ožujka/ utorak/ 2017. u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg s početkom u 19,30.

Organizator Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg i autor pozivaju sve ljubitelje duhovne poezije i glazbe na ovaj susret!

4 komentara

 1. Sramota je da ovo ne organizira ogranak Matice hrvatske Grude.
  Nije Doća to zaslužio.

  Doća, vidimo se u Širokom Brijegu.

  Like(2)Dislike(0)
 2. Cestitam Doca,samo naprijed

  Like(0)Dislike(0)
 3. Sve čestitke našem Doći ali bio bi red da se prva promocija napravi u rodnoj Dragićini, i ja mislin da mu nebi do Matice bilo kad bi dali naši fratri i biskup. Jer Doća ne šuti ko drugi.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Pisci su ojađeni načinom na koji svijet funkcionira ali njihovo je rješenje pogriješno. Pokušavaju se oduprijeti duhu ovoga svijeta ali ne mogu ga promjeniti.Trebaju se potruditi promjeniti sami sebe pa će svijet izgledati drkčiji.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.