NAJAVA: Vrhunski sportski vikend u Grudama

Grude će ovaj vikend biti središte sportskog spektakla.

U subotu 25. travnja u Grudama održat će se 18. Županijske sportske igre osnovnih i srednjih škola ŽZH. Službeno otvaranje započet će u 8,30 sati u športskoj dvorani Bili Brig, a nakon toga uslijedit će natjecateljski dio.

Na ovim igrama sudjelovat će oko 1200 učenika, a natjecat će se u raznim sportovima kao što su nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, šah… Atletska natjecanja, zbog razvijene atletske infrastrukture, održat će se danas u Ljubuškog.

385683_10150703386742256_768474401_n-620x330

Mali nogomet, u kojem će samo učenici igrati, bit će se na vanjskom igralištu Srednje škole A. B. Šimića Grude. U dvorani Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, kao i u prostorijama škole, za učenike i učenice igrat će se odbojka, stolni tenis i šah. Košarka učenika i učenica igrat će se u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig, dok će u dvorani Srednje škole biti rukomet.

Svečano proglašenje pobjednika i zatvaranje Županijskih igara bit će u gradskoj sportskoj dvorani nakon završetka natjecanja između škola.

Veliki broj mladih učenika taj dan doći će u Grude. Ovo neće biti samo test za školu, nego i za cijele Grude, koje će, nadamo se, lijepo i srdačno dočekati više od 1000 učenika i njihovih profesora.

U subotu u 19 sati odigrat će se rukometna utakmica 19. kola Premijer lige između HŽRK Grude Autoherc i ŽRK Bihać.

Ovo je prva utakmica pred domaćim gledateljima za grudske rukometašice od kada su i teoretski osigurale prvi naslov prvakinja Bosne i Hercegovine. To će biti prigoda svim ljubiteljima rukometa da pozdrave nove državne prvakinje i da uživaju u još jednoj rukometnoj utakmici u kojoj se očekuje pobjeda domaćih igračica.

DSC_0448

Gruđanke će se subotnjom utakmicom oprostiti od svojih navijača što se tiče Premijer lige jer preostale dvije utakmice gostovati će kod Lokomotive u Mostaru i Goražda u Goraždu. Cure pozivaju sve svoje navijače da dođu i zajedno sa njima proslave povijesni uspjeh koji su postigle.

U nedjelju, 26. travnja održat će se 6. Memorijalni turnir „Žrtve Kupresa ’92“, na kojem će sudjelovat pet klubova iz BiH i RH, te domaćini HŽRK Grude Autoherc.

Na turniru sudjeluju tri ekipe koje se nalaze na četiri prva mjesta Premijer lige BiH (Zrinjski, Katarina i Grude Autoherc), dva hrvatska drugoligaša (Split i Marina Kaštela) i vodeća ekipa treće hrvatske lige, ŽRK Vukovar.

DSC_0399_resize

Raspored utakmica na turniru je sljedeći:

09:30h – Utakmica HŽRK GRUDE AUTOHERC (A2) – ŽRK VUKOVAR (A3)
10:20h – Utakmica HRK KATARINA MOSTAR (B2) – HŽRK ZRINJSKI MOSTAR (B3)
11:10h – Utakmica ŽRK VUKOVAR (A3) – ŽRK SPLIT (A1)
11:45h – Polaganje vijenaca na Spomenik poginulim braniteljima u Grudama
12:00h – Svečano otvaranje turnira
12:30h – Utakmica HŽRK ZRINJSKI MOSTAR (B3) – ŽRK MARINA KAŠTELA (B1)
13:20h – Utakmica ŽRK SPLIT (A1) – HŽRK GRUDE AUTOHERC (A2)
14:00h – Utakmica ŽRK MARINA KAŠTELA (B1) – HRK KATARINA MOSTAR (B2)
15:00h – Utakmica za 5. Mjesto
16:00h – Utakmica za 3. Mjesto
17:00h – Finale
18:00h – Proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i zatvaranje turnira

Ovim putem pozivaju se svi ljubitelji sporta da dođu pogledati i posjetiti sportske događaje ovog vikenda u Grudama.

grude-online.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.