NAJAVA: X. Dani Matice hrvatske u Grudama

U prošlom tjednu vodstvo Ogranka Matice hrvatske u Grudama održalo je sastanak na kojemu je jednoglasno usvojen program Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama 2015. i X. Dani Matice hrvatske u Grudama 2015. godine – Božiću ususret. Ove godine je sve u znaku obilježavanja desete obljetnice obnove rada Matice hrvatske u Grudama.

Kao i dosadašnjih godina i ove je godine program bogat raznovrsnim kulturnim zbivanjima. Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama počinje 1. listopada 2015. predstavljanjem knjige dr. sc. Gorana Marića: Slom lažnog proroštva, i ta će manifestacija trajati sve do svetkovine Svih Svetih 2015..

Ovogodišnja kulturna manifestacija X. Dani Matice hrvatske u Grudama počinje 20. studenoga 2015. godine i traje sve do Božićnog koncerta župnih zborova, frama i drugih glazbenih organizacija i pojedinaca iz općine Grude koji će se ove godine, prema već ustaljenom običaju „svake godine u drugoj župi“, održati u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima u nedjelju 20. prosinca.

U pripremi je i Godišnjak Matice hrvatske Grude SUSRETI 9 koji će, najvjerojatnije, do konca mjeseca studenoga 2015. ugledati svjetlo dana. I ovogodišnji Susreti 9 obiluju mnoštvom zanimljivih sadržaja različitih uradaka iz naše kulturne baštine.

Matica hrvatska – Ogranak Grude sve ljubitelje kulture podrobnije će upoznati s ovim programima u nadolazećim danima. Matica i ovim putem poziva sve zainteresirane da se učlane u ovu najstariju hrvatsku kulturnu instituciju. Poziva također sve žitelje općine da se pridruže kulturnim događanjima koja slijede u mjesecu studenomu i prosincu, kao i sve zainteresirane koji pišu da bilježe povijest, običaje i druge zanimljivosti iz svoga zavičaja i tako postanu dionikom Grudskoga Godišnjaka Susreti!

Matica hrvatska u Grudama predložit će drugim glazbenim, kulturnim i vjerskim udrugama iz općine Grude da ove godine zajednički pokrenu manifestaciju BOŽIĆNI SAJAM U GRUDAMA. Sajam bi bio u parku u Grudama u mjesecu prosincu, pred svetkovinu Božića

grude-online.info

11 komentara

 1. Podržavam!

  Like(0)Dislike(0)
 2. Svaka čast, a onda neka kažu da se ništa ne događa.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Zderacina zesca. Vise ovi “kulturnjaci” pozderu godisnje nego se ulozi u sport u toku jedne godine.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Sport ima jedan proračun a kultura drugi, nemaju u tom smislu podudarnosti. Niko ničije ne ždere, ili svatko svoje ždere kad se baš hoćeš sportski izraziti.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Kako onda objašnjavas da je u proračunu 2014 kultura imala stavku od 40000 km, a sport 60000. A da bi se lani sportu uplatilo svega 30000 KM a kultura je pojela 120000 km. U sportu općine Grude egzistira preko 500 djece, dok u kulture jede njih dvadesetak istih likova. Pametnom dosta!

  Like(1)Dislike(0)
 6. jure iz kulture

  To pitaj one iz općine, zastupnici u općini i županije i naviše donose proračun i ostalo i određuju kome će koliko. Znam da kultura nije nimalo uzela od športa niti joj ti novci trebaju. Poštujem šport apsolutno. Drago mi je da je za kulturu toliko 40.000., a kulturnjacima svaka čast za rad na dobrobit općine Grude.
  Kaže se od davnina: Narod koji nema kulture, mrtav je. Ne valja se buniti protiv kulture. I šport je dio kulture, jedan njezin segment, kad pogledate definicije koje su izgladili povjesničari.
  Kad god netko dođe u Grude odvedete ga u crkvu sv. Kate, muzej u Gorici, u park gdje je spomenik, u Galeriju, u samostan i Franjevačku galeriju Š. Brijeg, i arheološke iskopine, u Peć Mline, u knjižnicu, škole, crkve itd. ili koje poduzeće Grafotisak, Violeta, Lumen. Evo i Grafotisak poduzeće koje tiska knjige kuda ćeš jače kulture!!!

  Like(0)Dislike(0)
 7. Kultura je precijenjena, zivio sex

  Like(0)Dislike(0)
 8. Pusta igrališta sportske dvorane zjape prazne
  koliko se uložilo u boćarski sad ničeme ne služi
  bezveze
  sport igraj na ledini i bez para

  Like(0)Dislike(0)
 9. SEX NA IGRALIŠTU NAJLJEPŠE OD SPORTA

  Like(0)Dislike(1)
 10. Dvi plisnave kulturne pudaletine se pripucavaju komentarima. Bolan službeni proračun samo NK Grude je viši od 100 tis KM plus ono na crno. Oklen? Nebriga me, ja uvik platin svoju ulaznicu. Na drugo ne iđen a ono litos pridškolon mi smeta. Ova kultura mi nesmeta niti ću ići osim na Marića knjigu a trnut ću bome i u Ružiće na Božićni koncert. Bija san u Tijaljini pridlani i u Gorici lani i sve čista desetka osim što nas nema. A štaš, svak ima svoj prkos moj plisko. Svak!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.