Najavljuju se prosvjedi ispred HDZ-a, ne isključuje se mogućnost nereda i paljevine

Braniteljske organizacije okupljene oko razvojačenih branitelja i 20-ak različitih vojnih udruga najavili su za četvrtak prosvjed ispred središnjice HDZ-a BiH i Vlade HNŽ-a, piše Večernji list.

Novina navodi kako su u prijavi naveli da ne isključuju mogućnost da se prosvjedima pridruže osobe koje nisu iz njihovih redova, ”ali koje bi mogle izazvati nerede, paljevinu, što podsjeća na scenarij nasilnih prosvjeda i paljevina od prije dvije godine, koji su se također događali kao dio predizborne kampanje”.

Podsjećamo, još početkom svibnja branitelji okupljeni oko Savjeta branitelja FBiH, u kojem je oko 70 udruga, poručili su kako će, osim graničnih prijelaza te važnih prometnica, blokirati i središnjice HDZ-a BiH i SDA.

Naime, branitelji u potpisali Rezoluciju kojom traže isplatu mjesečnog braniteljskog dodatka za svaki mjesec proveden u obrani BiH, a koji u ukupnom mjesečnom iznosu ne može biti manji od minimalne mirovine u FBiH, zatim Zakon o jedinstvenom registru pripadnika ARBiH i HVO i korisnika prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koristeći preciznu ratnu evidenciju svih braniteljskih kategorija, u potpunosti provođenje Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji.

Krajem travnja održan je prosvjed u Sarajevu, a resornom ministru Salki Bukvareviću dat je rok da podnese ostavku, a nakon razgovora u zgradi Vlade Federacije BiH nije postignut nikakav dogovor. Potom su prosvjednici poručili da će ”biti revolucije ako ne dođe do usvajanja Rezolucije”.

Potpisnike Rezolucije nisu podržale udruge branitelja okupljene oko Koordinacije udruga HVO-a, te Koordinacije braniteljskih udruga Armije BiH.

Bljesak.info

9 komentara

 1. Kad ce Grudjani zapaliti općinu, pitanje je?!!!

  Like(1)Dislike(1)
 2. Ovo su patke udbasko hadezeovski proletera ljudi uopce nisu skloni nasilju i neredu ali steta,tu marvu izdajnicku trebalobi spalit u toj zgradi nazalost to se nece dogoditi svece proc mirno a zasto zgrada hdz da oni nisu izdajnici ni lopovi stali bi uz njih kao i njihov vjerni sarov pas Mup zna vise od jedne naredbe a to je “k nozi” i “napadni”i previse buduci da nije isa u skolu a ako se iskaze mozda dobije i kost slobodno vrijeme jede u hladovini i drijema lizuci svoja jaja kad nema gazdini pas Mup ima kucice koji hodaju po okolnim kucama dase prehrane jer caca nije doma jedina iznimka laje na sve prisutne i zato ga voli Horatio Don Zanety posebno voli ljencariti na podovima gostionica i kladionica ,Horatyo DZ je vec u godinama kao i njegovi psi pace uskoro potraziti nekoga da ga zbrine

  Like(1)Dislike(1)
 3. Pas Mup je bio uzoran nikad ga niko nije maltretira niti bilo kakve nepodobstine radio nisu ga za vrime rata 93 uznemiravali samo je po selu ganja macke i nekad na punktu zalaja uvik mu bilo dobro dok nije odjednom napa vlasnika i otisa od kuce tko zna valjali vise?

  Like(0)Dislike(0)
 4. Meni valja meni valja

  Like(0)Dislike(0)
 5. Je lipo leć i imat miran san

  Like(0)Dislike(0)
 6. ljubitelj divljih životinja

  Ryddyc, tvoje pravo ime je Pavijan. Što se stidiš imena, kada ti je rep dug, šape oštre i kada dobro skačeš s grane na granu?

  Stoga te pozivam:

  Pavijane, silazi sa grane,
  ja ti nosim goru od banane!

  Like(2)Dislike(0)
 7. Sta sun se sad uzbunili radi prosvjeda kad su dosad spavali i dobivali redovna primanja cega se plase ako su ispravni!

  Like(0)Dislike(0)
 8. Za Ljubitelja Zivotinja – iz tvog imena moze se s lakocom iscitati da ti prijatelja nemas jer su jedini tvoji prijatelji zivotinje a jedna tebi mozda i najdraza pas Mup a i vidim da radis negdje na farmi bananu si pojeo a kao meni nosis samo koru brezobrazna osobo i postosi ljubitelj zivotinja vidi se da postujes i ljubis svoju obitelj a to Pavijan sigurno je neko tvoj iz kuce ustava iz kreveta a ti pomislija o nekom drugom nemoj se ljutit pa ti volis zivotinje hahaha

  Like(0)Dislike(0)
 9. Treba istrajat u ovome,naprijed branitelji.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.