Najbolje filmove 17. MFF-a bira žiri u ovom sastavu

U natjecateljskom programu 17. Mediteran Film Festivala bit će prikazana sveukupno 22 dokumentarna filma. Selektor Damir Čučić izabrao je po 11 filmova u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog dokumentarnog filma. O najboljima odlučuje šesteročlani žiri podijeljen u dvije selekcije – za odabir najboljeg dugometražnog filma – iznad 30 minuta i najboljeg kratkog filma – do 30 minuta.

Članovi žirija 17. MMF-a u okviru dugometražnog dokumentarnog filma su
Nikica Gilić, urednik brojnih filmskih časopisa i autor knjiga o filmu, profesor na Filozofskom fakultetu i Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Gaby Babić, filmska kuratorica i direktorica festivala goEast te Christoph Thoke, filmski producent iz Njemačke čiji su filmovi bili odabrani u službenu konkurenciju na festivalima u Cannesu, Veneciji i Berlinu.

Članovi žirija 17. MMF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su Amra Bakšić Čamo, filmska producentica, jedan od osnivača SCCA / Pro.ba, nezavisne produkcije iz Sarajeva, te predavač na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Zoran Galić, filmski producent i osnivač produkcijske kuće Vizart iz Banja Luke te Tina Bernik, filmska kritičarka i nezavisna novinarka iz Ljubljane.

07082016zirikratki (1)

Žiri u ovom sastavu bira i dodjeljuje Grand prix MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, bira publika

17. Mediteran Film Festival bit će održan od 24. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.