Najbolji filmovi svjetske kinematografije na 16. Mediteran Film Festivalu

Povodom otvaranja 16. Mediteran Film Festivala koji traje od 26. do 29. 8., danas je u Širokom Brijegu održana konferencija za medije na kojoj su se obratili Tomislav Topić, direktor festivala, Robert Bubalo, producent festivala i Lavinija Tadić ispred HT Eroneta kao generalnog sponzora.

”Ovogodišnji Festival smo zasigurno podigli na jednu višu razinu a posebno sam ponosan na radionice koje su ove godinu proširene i vremenski i po broju ljudi. Svakako još jedan velik doprinos ovog festivala jeste i činjenica kako smo zadržali trend da iz godine u godinu publici donosimo tri do pet filmova lokalnih autora”, kazao  je Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala i zaželio dobrodošlicu gostima.

Lavinija Tadić, iz Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta, je istaknula kako Mediteran Film Festival, predstavlja jedan od najvećih filmskih projekata u Hercegovini pa i šire, koji HT Eronetu daje mogućnost da doprinese društvenoj zajednici u kojoj posluje.

„HT Eronet već 11 godina podržava Mediteran Film Festival, dok smo nekoliko posljednjih i generalni sponzor. Unutar press centra, za vrijeme trajanja festivala,  osiguravamo  WiFi, a ove godinu u suradnji s našim dobavljačem tvrtkom Dimotel, osigurali smo i vrijednu nagradu, mobilni uređaj LG G3, kojeg će osvojiti najsretniji glasač za film u kategoriji Nagrada publike. Posebno nas raduje što svoj, prije svega partnerski odnos, iz godine u godinu, obogaćujemo te postajemo prepoznatljivi jedni po drugima“, rekla je Tadić.

Nazočnim predstavnicima medija također se obratio i Robert Bubalo, producent festivala, koji se osvrnuo i na filmove u programu.

‘’ Na ovogodišnjem Festivalu zaista ne forsiramo veliki broj filmova, ali ono što prikazujemo je vrh. Naši partneri su snažni brendovi poput Eroneta”, istaknuo je Bubalo i dodao kako ga veseli da je filmska škola MFF-a postala prepoznatljiva u svijetu,  te od ove godine  u njoj sudjeluju i stranci.

Na ceremoniji otvaranja 26. kolovoza, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su snimili srednjoškolci polaznici radionica zajedno sa šest mladih filmaša učenika iz Amerike.

U programu ‘Domaćih autora’ bit će prikazano pet dokumentarnih ostvarenja a Festival donosi i deset animiranih filmova s NAFF-a, prijateljskog festivala iz Neuma. 16. izdanje festivala ima još jednu novost, a to je pokretanje otvorenog kina, na kojem će uz potporu Operacije kino, biti prikazana dva igrana filma. Projekcija Oscarom nagrađenog dokumentarnog hita ‘Citizenfour’, redateljice Laure Poitras, zatvorit će festival.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.